Foto’s vinden

Foto’s vinden

Dat gevoel dat je zó graag iets wil tekenen maar simpelweg niet de goede foto hebt om datgene te tekenen, of alleen maar slechte kwaliteit foto’s vind.

Dit probleem heb ik bijna elke keer als ik een tekening maakt, en irriteert me als geen ander! Hier dus een aantal ideale sites om bruikbare foto’s te vinden:
Maar daar was mijn oplossing en steun en toeverlaat: Pinterest!
Pinterest is de ideale plek om goed fotomateriaal voor je tekeningen te vinden. Veel fotografen plaatsen hierop hun foto’s en meestal van zeer goeie kwaliteit! Zwart-wit foto’s zijn in de meerderheid op deze site, met prachtige lichtval, waardoor de ideale diepte in je tekening valt te creëeren.
prt sc pinterest
www.pinterest.com

Zelf gebruik ik pinterest voor bijna al mijn tekeningen, omdat google meestal geen relevante zoekresultaten geeft voor een tekenaar, althans naar mijn mening.

Het handige is dat er van Pinterest zowel een app voor op je mobiele telefoon is en een gewone website! Heb je een mooie foto gevonden op je telefoon? Pin hem, en vind hem vervolgens makkelijk terug op je laptop! Piece of cake!

Deviantart is daarnaast ook een ideale oplossing. Niet alleen om geschikte foto’s te vinden, maar ook om je eigen kunstwerken te delen. Deviantart zit namelijk vol met kunstenaars en fotografen die graag hun werk delen! Zelf kun je je werk daar publiceren, maar je kunt dus ook naar het werk van anderen kijken. Zo krijg je weer inspiratie en eventueel ook weer bruikbare foto’s!
prt sc deviantart
www.deviantart.com
Als je al die sites al bij langs bent geweest is er altijd nog een derde optie: weheartit. Weheartit is tevens een app en een website, waarop foto’s worden gedeeld. Het lijkt heel erg op Pinterest, hier zijn voornamelijk kleurfoto’s te vinden, alleen zijn het dan meestal geen portretfoto’s door een modelfotograaf genomen. Hierdoor vind ik het persoonlijk lastiger bruikbare foto’s hier te vinden, omdat ik vooral portretten teken, en hier maar zelden modelfoto’s gedeeld worden. Als je gericht zoekt op portretfoto’s in de zoekbalk zijn er meestal wel goeie foto’s te vinden.
prt sc weheartit
www.weheartit.com
Als je hiermee nog niet hebt gevonden wat je zocht, bestaat er altijd nog Google als laatste redmiddel. Hopelijk heb je iets aan deze tips, en kun je hiermee aan de slag!

12 comments

Leave a comment
  1. pelleblok

    23 april 2015 at 20:53

    Hoi, ik zag deze blog op instagram en ik nam even een kijkje. Ik vond die tip van pinterest erg handig! Ik vind ook altijd wel goede foto’s op Google alleen staan ze er onscherp op of zoiets dus dankjewel voor de tip! Ik had nog een vraag over het tekenen, ik ben bezig met een tekening (een portret van Cara Delevingne) en ik had die eerst uitgeprint om vervolgens het vierkant over te nemen waar de foto op uitgeprint was. Daarna heb op de geprinte foto en op de tekening een kruis door getekend en via het middelpunt heb ik alles opgemeten. Volgens mij is de contouren overnemen op het blad terwijl je je pc/laptop voor je hebt staan iets handiger maar moeilijker, of is het vierkant overnemen toch net zo handig? Jullie blog ziet er vet uit!

    Pelle

  2. pelleblok

    23 april 2015 at 21:04

    Hoi, de tip van pinterest is erg handig dus alvast bedankt! Ik zoek eigenlijk altijd op Google maar heel vaak is de foto wel goed maar is hij wazig of zoiets, dus nogmaals bedankt! Ik heb nog een teken vraag, ik ben bezig met een portret van Cara Delevingne en ik heb de tekening opgezet door de afbeelding uit te printen. Daarna had ik het vierkant van waar de afbeelding in zat overgenomen op mij tekenpapier en had ik op de foto een kruis getekend en ook op het papier. Zo kon ik alles opmeten waar waar zat. Toch denk ik dat de manier van de contouren tekenen terwijl je pc/laptop aanstaat wel handiger is maar ook moeilijker, dus raden jullie dat aan? Jullie hebben een vette blog en ik hoop dat jullie nog doorgaan hihi
    Alvast bedankt
    Pelle

    • pelleblok

      23 april 2015 at 21:43

      sorry 2 keer gereageerd, ik dacht dat de ene niet was aangekomen :s

    • vincentvanblogs

      23 april 2015 at 23:33

      Hoi Pelle! Dankjewel voor je compliment ten eerste!
      Om in te gaan op je vraag: slim van je om alles uit te meten! Hierdoor heb je vaak de goeie verhoudingen te pakken. Zelf print ik de foto (ligt aan de moeilijkheidsgraad en formaat), vaak uit en leg mijn tekenvel er naast, zo kan ik goed de verhoudingen schetsen. Daarna werk ik met een laptop om daarop in te zoomen op de foto en alle details goed te kunnen zien. Het is altijd uitvinden wat voor jou het fijnste werkt, dus het beste wat je kan doen is gewoon uitproberen! Zo kan je voor jezelf zien of het voor jou werkt of niet. Ik hoop dat je hier iets mee kan, succes!

      Liefs,
      Tessa

    • pelleblok

      24 april 2015 at 08:22

      thanks! De meivakantie begint vandaag dus ik ga proberen veel te tekenen en jullie techniek uit te proberen.Bedankt voor de suggesties en leuk dat jullie hebben gereageerd 🙂

      Pelle

  3. miranda

    23 april 2015 at 22:48

    Ik ga zeker volgen. begin nog maar pad met tekenen, voornamelijk grafiet met de hoop op later pastel onder de knie te krijgen. succes met de blog 🙂

    • vincentvanblogs

      23 april 2015 at 23:35

      Leuk en dankjewel! Succes en we hopen je te kunnen helpen daarmee! 🙂

  4. Anieke

    24 april 2015 at 08:19

    Ik gebruik zelf veel pinterest om inspiratie op te doen voor make-up en fotoshoots (voor mijn andere blog). Ik vind pinterest echt de leukste in het rijtje 🙂

    • vincentvanblogs

      24 april 2015 at 08:51

      Daar is dat inderdaad ook ideaal voor!

  5. Een fan

    24 april 2015 at 19:38

    Hee, wat leuk om te zien dat jullie een blog zijn begonnen! Ik volg jullie al een tijdje op instagram en was meteen al helemaal enthousiast! En heel erg bedankt met de tip, ik heb er meteen wat mee gedaan! Zelf heb ik ook weleens nagedacht over het beginnen van een creatieve blog. Het is er nooit van gekomen vanwege een mogelijk gebrek aan inspiratie, maar heel leuk om te zien dat jullie het onderwerp creativiteit nu al op een wat bredere manier aanpakken dan alleen maar tutorials hoe je een bepaald iets tekent! Ga zo door!!

    • vincentvanblogs

      24 april 2015 at 19:42

      Heel leuk om te horen! We hebben nog veel onderwerpen om over te schrijven, en juist niet alleen turorials! Genoeg inspiratie, dankjewel voor je comment!

  6. kaat

    30 juni 2015 at 13:40

    ik heb al lang pinterest en daar haal ik zowat al mijn foto’s.
    ik zit meestal uren te kijken welke ik de beste vind.
    maar als je zo’n goede foto’s wilt vinden vraag ik me altijd af op welk woord moet ik zoeken?
    ik gebruik meestal “faces” maar dan kom ik bijna alleen met gezichten van vrouwen uit. welke zoekwoorden gebruiken jullie?
    groetjes.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.