NIU DAIRY Press Preview

NIU DAIRY Press Preview

Vincent van Blog naar Haarlem

Op woensdag 24 april is een deel van onze VVB bloggers (Annelies, Didi, Kansinee, Peter en Rosalie) vanuit verschillende plekken binnen Nederland gereisd naar de binnenstad van Haarlem. Nu houden wij wel vaker meetings, maar deze keer was het anders! Ons team was uitgenodigd voor een sneak preview van het allereerste NIU hotel dat zijn deuren opent in Nederland! Tijdens deze conferentie was het de bedoeling om kennis te maken met het hotelconcept, de personen achter NIU Dairy, maar ook de kunstenaar die in samenwerking met het hotel kunst heeft ontworpen: Bobbie Serrano. Dol enthousiast delen wij hier informatie en onze ervaring over het hotel en deze interessante dag.

 

De voorgevel van NIU Dairy
NIU Dairy gelegen naast het Patronaat in Haarlem

Concept

NIU Dairy is het nieuwe hotelmerk van Novum Hotel Group en representeert een fris, nieuw en toegankelijk 3-sterren hotel concept. Door levendige publieke ruimtes, fijne werkplekken en een duurzaam karakter biedt NIU veel gelegenheden voor interactie en de levensstijl van ‘today’s people’:  ‘’native, inspiring and unique’’.

First Impression

Zodra je het hotel, gelegen aan de Zijlsingel, binnenstapt is er een ding wat meteen opvalt: de ontvangstbalie. In plaats van een gebruikelijke zakelijke balie, word je ontvangen in een open ruimte met kleinere speelse statafels waar je kunt inchecken. Direct hiernaast bevindt zich een bar waar je gezellig een drankje kunt doen. Het personeel draagt casual kleding in plaats van starre chique pakken. Wat ook meteen te zien is zijn de lobby’s, knusse zithoekjes en het fotohokje. Hierdoor wordt het gepromoot om nieuwe connecties met andere bezoekers binnen het hotel te maken. De vormgeving van de ontvangstbalie en de keuze van personeelskleding zijn twee voorbeelden die de visie van NIU perfect weergeven: toegankelijkheid. Omdat ook de prijzen van de kamers en de catering hierbij een grote rol spelen, valt dit hotel in de drie-ster categorie. Het eten en drinken dat geserveerd wordt in het NIU wordt verzorgd door lokale onafhankelijke leveranciers en is erg betaalbaar.

 

De entree met ontvangstbalie
De lobby waar gewerkt of geconnect kan worden

De kamers

NIU Dairy telt 84 kamers. Deze zijn allemaal rookvrij met geluiddichte ramen. Bij binnenkomst valt meteen op dat de kamer er clean en strak uitziet. Wat ook niet te missen valt, is de fel blauwe poef die naast het bed staat, samen met de knalgele accenten in het beddengoed wat ook weer terugkomt in de rest van het hotel interieur. Verder is er verwarming en airconditioning aanwezig op de kamers, wat wel zo fijn is in de winter- en zomermaanden! Daarnaast beschikken de kamers over gratis WiFi, een TV, douche met toiletartikelen en een haardroger. Tevens is er een kluisje aanwezig en kan je kiezen tussen 2 eenpersoonsbedden of een kingsize bed.
Wij kregen ook een kamer te zien die geschikt is voor mindervaliden, met een rolstoeltoegankelijke badkamer en andere mindervaliden voorzieningen. Op de gangen is er ook een ruim toilet aanwezig. NIU Dairy is dus echt een hotel voor iedereen!

 

Annelies in 1 van de NIU hotel kamers
Kamer details
Een voorbeeld van 1 de kamers

NIU en kunst – Bobbie Serrano

De sfeer van het hotel is compleet door de kunstwerken van de duits straatkunstenaar Bobbie Serrano, die door het hele hotel hangen. Bobbie Serrano is een freelance artist uit Hamburg die bekend staat vanwege zijn grote muurschilderingen, werk op canvas en hout, waarmee hij zijn stempel drukt over de hele wereld. Wie het werk van Bobbie kent, kan deze makkelijk herkennen. Zijn werken, vaak in aardse kleuren, bestaan eigenlijk altijd uit abstracte vogels die hij gebruikt om een terugkerend thema in zijn werk vorm te geven: sociale problematiek en de communicatie tussen mensen. De unieke en mooi werken van Bobbie Serrano matchen dan ook perfect met de visie van het NIU: communicatie en socialisatie. Ook de kunstenaar was aanwezig op het evenement om zijn werken op te hangen en daarmee de laatste hand te leggen aan het hotel design.

Wil je meer weten over Bobbie Serrano en zijn art? Klik hier!

Kunst van Bobbie in NIU vlak voordat het werd opgehangen

Melk, muziek en locatie

In elk NIU hotel spelen de locatie en directe omgeving een belangrijke rol in de styling van de gebouw. De naam NIU Dairy (zuivel) komt dan ook niet zomaar uit te lucht vallen. Waar nu dit hotel staat, stond ooit een zuivelfabriek. Dit komt op subtiele wijze terug in de design door het gebruik van melkflessen als lampen, koeien prints en schilderijen door het hele pand heen. Ook zijn er afbeeldingen van lokale muzikanten en instrumenten te zien. Waarom? NIU Dairy ligt namelijk naast ‘Het Patronaat’, de hotspot voor alternatieve popmuziek in Haarlem en omgeving.

Naast het Patronaat is er genoeg te doen in de tweede stad van Noord-Holland. Het is niet voor niets de 5e meest bezochte Nederlandse stad door toeristen. Haarlem heeft een gunstige ligging nabij Schiphol, Amsterdam en de kust en kent een breed aanbod van kunsthistorie, winkels en horeca. Ideaal voor iedereen die eens wat anders wil dan Amsterdam.

 

Melk en NIU – The Milkbar
De hotel gangen

Het evenement

De press preview begon om 1 uur en zou duren tot half 3. Omdat wij iets te laat waren vanwege problemen met het openbaar vervoer hadden wij een stukje van het verhaal gemist. Bij binnenkomst werden wij vriendelijk ontvangen en stelde we ons voor, ook werd het stuk van het verhaal wat wij gemist hadden nog persoonlijk aan ons verteld gevolgd door een rondleiding door het hotel. Ondanks dat er nog hard gewerkt werd om de laatste afwerkingen en details van het hotel te realiseren, waren de meeste ruimtes al grotendeels ingericht en kregen we een goede impressie van de sfeer en design. Iedereen was enorm vriendelijk en daardoor hing er een hele prettige sfeer. Na de rondleiding zijn wij foto’s gaan maken, terwijl we op eigen houtje nog even rond mochten kijken. Al snel werd ons eten aangeboden en kregen wij bij ieder gerecht uitleg over wat wij op ons bord hadden. Na het eten hebben wij nog met verschillende mensen gesproken over het blog, kunst in het algemeen en het hotel. Het concept van het hotel: ‘interacten en connecten’ werd hier al gelijk waargemaakt.

 

Een ontvangst door enthousiaste medewerkers

Eten, eten en nog meer eten

In het NIU hotel is een bijhorende bar/restaurant. Deze bevindt zich in dezelfde ruimte als de incheckbalie. Het is een open, gezellige ruimte, wat erg uitnodigend oogt voor de gasten. Ook als je geen gast bent, kun je van het menu genieten. Ze hebben een ruim assortiment, wat goed gericht is op de arme student (lees: wij allemaal). Het is dus erg betaalbaar, met het ‘duurste’ gerecht wat slechts €12,50 kost. Het menu van NIU is geïnspireerd op het eten wat je in foodtrucks kunt vinden. Voor ieder dus wat wils, ook voor de vegetariërs onder ons.

 

Eten, eten en eten

Zoals je net hebt gelezen, werd ons tijdens het event continu eten aangeboden. Het begon met Marokkaanse couscous met kip, tofu, rozijnen en munt. Vervolgens kregen wij gazpacho, een Spaanse koude tomatensoep gemixt met verschillende kruiden. Deze was uiteraard erg lekker. Daarna was het tijd voor de gestoomde pulled chicken bun. De smaken waren zacht, maar toch kruidig en duidelijk geïnspireerd door de Aziatische keuken.

 

De heerlijke versnaperingen van NIU

 

Er waren een paar vegetariërs onder ons, ook voor hen was er een gerecht beschikbaar. Het was een simpel Italiaanse pasta, maar erg lekker gekruid en vol van smaak. Het hele gerecht bevatte geen vlees. Je zou denken dat we klaar zijn met al het eten, niets is minder waar. Niet veel later, kwamen ze aan met kip hotdogs, met zuurkool, ui en mosterd saus als topping. We zaten propvol, dus besloten we nog even rond te lopen om de laatste paar foto’s te nemen. Toen we al buiten stonden om te vertrekken, rende de gastvrouw naar buiten…om ons nog meer eten aan te bieden voor onderweg. Dat was een aangename verrassing en erg attent van haar. Het menu was voor ons erg geslaagd, we hebben een kleine voorproef gehad van het restaurant. Alles was prachtig gepresenteerd, de keuzes waren ruim en lekker. Kortom, we hebben er erg van genoten!

 

Voorbeelden van de heerlijke betaalbare gerechten

Al met al

Je zou denken dat onze kunstblog en een hotel niks met elkaar te maken zouden hebben maar niks is minder waar. Zoals je hebt kunnen lezen past de doelgroep, de manier van leven, het gebruik van kunst en dus eigenlijk het overall concept van NIU heel erg binnen Vincent van Blog en de hele huidige generatie vol jonge creatievelingen. Dit hotel is aan te raden voor de benoemde doelgroep die ervan houdt om veel te ondernemen tijdens een verblijf maar ook openstaat voor nieuwe contacten.

 

VVB matchend met de kleuren van NIU Dairy

Al met al kunnen we zeggen dat het een super toffe en bijzondere ervaring was. Binnenkort kun je ook onze ervaring na overnachting ook lezen!

Stay tuned!

Liefs,

Vincent van Blog

Het VVB NIU team

 

No comments yet. Be the first one to leave a thought.
Leave a comment

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.