Wat te doen met lege notitieblokken; 20 ideeën

Ja, ook ik heb thuis een enorme stapel met lege notitieboekjes liggen. Sommige gekocht, andere gekregen en geen idee met wat ik ze wil vullen.
Meesten ervan zijn gekocht met het idee om ze als journal te gebruiken, maar er zitten ook een paar tussen die voor mij niet werken met die purpose.

 

Dus ja, waar ga je ze dan wel voor gebruiken? Hieronder geef ik je een paar voorbeelden waar je ze ook voor kan gebruiken!

Kijk je even mee?

 

1. Dream journal

Veel zeggen dat als je je dromen opschrijft, dat je ze beter kan onthouden. Zelf heb ik dit een paar keer geprobeerd, maar houd het niet vol om hierin te blijven schrijven omdat ik te weinig tijd daarvoor heb in de ochtend met mijn werk. Voor jou kan het misschien wel werken, het is zeker leuk om uit te proberen!

 

2. Bed thoughts

Ik kan niet slapen met een vol hoofd, soms zitten er zoveel dingen in mijn hoofd als ik naar bed ga! Mijn remedie hiervoor; schrijven. Hierna is de storm in mijn hoofd weg en kan ik rustig slapen.

3. Project journal

Ben je ergens mee bezig of wil je iets bereiken? Een boek schrijven of je scriptie of iets in je leven veranderen; pak een notitieboek en stop alles dat daarmee te maken heeft hierin. Dan kan je het hebben over moodboards, handige dingen die je gevonden hebt, notities van een lezing of blogpost.

 

4. Blog journal

Ik houd zelf graag een journal bij voor mijn blog. Hierin schrijf ik ideeën voor blogposts, maar ook posts die ik gelezen heb en heel interessant vond. Daar maak ik graag notities van!

Je kan hierin ook een bucket list bijvoorbeeld maken, wat wil je allemaal gedaan hebben rondom je blog? Een wishlist is ook leuk om te maken.

 

5. Morning pages

Ik zei hierboven al dat sommige notitieboeken niet geschikt zijn voor mijn gewoonlijke journals. Een A4 notitieboek werkt bijvoorbeeld niet bij mij met dat doeleinde. Deze gebruik ik liever voor Morning pages. Ik schrijf hier ook over in dit ARTIKEL.

 

6. Art journal

Je kan wel beter hiervoor een notitieboek hebben met wat dikker papier dat waterverf en dikke plakken lijm kan vasthouden. Doe wat inspiratie op via Instagram of Tumblr en ga lekker creatief aan de gang!

 

7. Washi tape samples

Spreekt voor zichzelf, houd hierin bij welke washi tape je al hebt!

 

8. TedxTalk

Ik vind het leuk om TedxTalk te kijken, verschillende onderwerpen op te zoeken en te leren van wat de mensen je willen meegeven. In een notitieboek kun je dan goed notities opschrijven hiervan.

 

9. Gratitude

Voor als je dit nog niet kent, pak een notitieboek en schrijf alles waar je dankbaar voor bent. Van de grootste tot de allerkleinste. Dit laat je even een goed blik krijgen over al het mooie in je leven en geeft je een gezonde boost positiviteit!

 

10. To do

Heel simpel, schrijf gewoon alles dat je wilt doen of bereiken in een bepaalde periode.

 

11. Productivity

Ik kreeg dit idee van mijn moeder. Houd in een notitieboekje bij waar je de hele dag door mee bezig bent. Dat kan bijvoorbeeld zijn: 9:50-10:00 Ontbijt eten
Zo krijg je een blik over waar je eigenlijk je tijd de hele dag door aan besteed en zie je ook vast wel dingen die je wilt veranderen.

 

12. Wachtwoorden

Heb je nog een leeg adresboekje rondslingeren, gebruik hem voor je wachtwoorden. Ik vind dit heel goed werken! Hier kan je ze op alphabet ordenen en heb je een wachtwoord snel weer gevonden.

 

13. Review Journal

Ben je gek op boeken lezen of make-up uitproberen? Houd een journal bij en vertel je mening erover. Zo weet je later nog wat je er op dat moment ervan vond.

 

14. Geld journal

Ik vind het fijner om sommige dingen op papier te hebben en niet digitaal, bijvoorbeeld mijn uitgaven en inkomen. Nu doe ik het in mijn Bullet Journal, maar eerst had ik een notitieboekje voor gebruikt. Het is een heel goede manier om je te laten zien waar je je geld aan besteed en hoe vaak je dat bijvoorbeeld op een dag deed.

 

15. Travel journal

Eén van mijn lievelings doeleinden om mijn notitieboeken voor te gebruiken! Meestal gebruik ik dunnere notitieboeken voor, omdat je hem niet zo lang gaat gebruiken natuurlijk. Dus ook omdat het voor een korte periode is, kan je één uit je grote stapel uitkiezen die je wel leuk vind, maar niet helemaal weg van bent bijvoorbeeld.

 

16. Travel organisation journal

Hierin kan je lijsten maken voor bijvoorbeeld het inpakken van je tassen, waarvan je zeker weet dat je die gaat vergeten als het er daadwerkelijk op aan komt. Ook leuk om te maken: een lijst met landen of plaatsen waar je nog graag naartoe wilt gaan. Of plak een wereldkaart erin en kleur in alle landen waar je al naartoe bent geweest!

 

17. Study notes

Je kan natuurlijk ook gewoon een heel leuk of mooi notitieboekje gebruiken voor een klas op school.

 

18. Calligraphy

Wil je aan de gang gaan met handletteren en calligraphy? Iedereen begint klein en bij iedereen is het niet om aan te zien in het begin, dat heb ik geleerd van Karin Luttenberg van Paper Fuel.
Karin liet haar eerste notitieboek zien waarmee ze handletteren oefende en liet zien dat hoewel het ook bij haar niet mooi was in het begin, ze wel veel oefende en uiteindelijk is gekomen waar zij nu staat! oefenen en geduld is key.

 

19. Mood Board

Heerlijk vind ik dit om te doen, Pinterest afstruinen en inspiratie op zoeken voor bijvoorbeeld mijn journals, maar ook voor outfits en andere dingen. Hoe leuk is dat om dat allemaal te verzamelen in één journal?

 

20. Happy place

Variatie op de gratitude, gewoon dingen opschrijven waar je blij van word en wat jou gelukkig maakt. Ook kan je opschrijven wat je wilt bereiken in je leven, wat is jouw ideale baan of plaats om te leven?

 

En dat zijn ze allemaal! Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met deze manieren om je stapel met lege notitieboeken te verkleinen.

Waar gebruik jij lege notitieboeken graag voor?

Veel liefs, Joy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *