Creatieve dingen om te doen op een saaie zondag

Creatieve dingen om te doen op een saaie zondag

Is het zondag (of een andere saaie, vrije dag), en heb jij zin om iets creatiefs te gaan doen? De echte zomer is voorbij, de meesten zijn weer terug van vakantie en meeste goede festivals en tuinfeestjes zijn al voorbij gevlogen. Nu het echte Nederlandse herfstweer is wedergekeerd vraag ik me soms af wat leuk is om te doen op een vrije dag. Als ik tentamenweek heb weet ik wel 1000 dingen om te doen (lees; zelfs strijken en de afwas doen is dan leuk) maar als je eenmaal vrije tijd hebt is het best lastig om 123 een dagbesteding te bedenken. In deze blog vertel ik je creatieve dingen om te doen op een saaie zondag.

Ruim je kamer op en geef het een nieuwe look!

Ja dit klinkt misschien heel saai maar als je eenmaal bezig bent werkt het echt ontspannend. Vaak kom je ook oude herinneringen tegen of spullen die je al lang kwijt bent. Persoonlijk vind ik het heerlijk om taken uit te voeren waarbij je daarna gelijk resultaat ziet. Zet een vuilniszak neer en gooi alles weg wat je nooit meer gaat gebruiken of wat stuk is. Als je dan toch lekker aan het opruimen bent kun je gelijk je kamer een make-over geven!

Geef je spullen een tweede leven

Als je lekker aan het opruimen geslagen bent kun je met zo goed een deel aan het goede doel geven, doneren aan de Kringloop of doorverkopen op de IJ-hallen, marktplaats of United Wardrobe. Niet alleen ruim jij lekker op en creëer je nieuwe ruimte, ook maak je er weer anderen blij mee!

  

Stel nieuwe outfits samen

Heb je een kast bomvol items maar weet jij alsnog niet wat je elke dag aan kunt doen? Herkenbaar. Als ik even niks te doen heb scrol ik langs accounts als @luanna om te zien welke combinaties goed werken en wat ik zelf al in mijn kast heb hangen. Ook helpt het om een fotoalbum bij te houden van looks die goed werken voor jou! Als je dan geen inspiratie hebt kun je altijd even terugzoeken.

Organiseer een photoshoot

Je kunt dit zo serieus of professioneel aanpakken als je zelf wil! Denk aan leuke spontane foto’s tijdens een meidenavondje of een picknick of een professionele setting voor nieuwe Linkedin foto’s! Persoonlijk vind ik spontane foto’s in de buitenlucht beter werken en ‘clean foto’s’ binnen. Ik heb weleens het zwarte en een wit dekbed van mijn ouders tussen twee kasten geklemd wat heel goed werkte!!

Probeer een nieuw recept uit!

Vaak zijn we gewend om steeds hetzelfde te maken als wat we al kunnen. Na een dag werken of studie heb je geen zin om ’s avonds hele nieuwe recepten te bedenken en maak je liever iets standaards.

Wist je dat je met een paar ingrediënten meer heel veel nieuwe lekkere gerechten kan maken? Voor mijn verjaardag heb ik het kookboek ‘Lekker en Simpel’ gekregen waardoor ik nu lekker creatief bezig ben met eten! Zo ben ik nu helemaal fan van kikkererwten met kerrie, oven gerechten en heerlijke salades.

couscous salade gemaakt door Didi

Organiseer een etentje

Daaropvolgend: organiseer een etentje! Heb jij een heerlijk recept in handen en heb je zin om iets te organiseren? Nodig een groep vriendinnen, je ouders, oma en oma of wie dan ook uit om samen lekker te eten! Houd het lekker knus en klein of organiseer het groot met een groepje inclusief styling en maak van je eigen woonkamer een mini restaurant!

Maak zelf lippenbalsem

Superleuk om te doen (je kunt je eigen smaak en kleur uitkiezen) en het is ook nog eens superhandig voor de koude maanden! Lees hier hoe je het aanpakt: https://www.margriet.nl/mode-en-beauty/leuk-zelf-lippenbalsem-maken/

bron

Maak je persoonlijke shirt/ tas

Altijd al een bepaald shirt willen hebben of een tas met het logo van je favoriete band erop? Koop een transfer papier bij de HEMA en een clean shirt of een canvas tas en strijken maar!! Denk er wel om om de afbeeldingen in spiegelbeeld te printen! Ook kun je zelf aan de slag voor de tekenaars onder ons! In diverse kantoor winkels zijn textiel fineliners en stiften te koop 🙂

Ga naar de IKEA

Om naar de IKEA te gaan heb je echt geen reden nodig! Heerlijk een rondje lopen, inspiratie opdoen, dag dromen over jouw toekomstige huis en uiteindelijk iets kopen waar je van te voren nooit aan dacht. En na afloop natuurlijk die hotdog eten..

Maak een wandeling in de natuur met je camera!

Lekker cliché om je hoofd te legen en ook nog eens om sportief bezig te zijn! Probeer je te focussen op al het moois wat je om je heen ziet en leg het vast! Je zult zien dat je meer ziet dan anders. Enkele mooie natuurgebieden in Nederland zijn overigens: het Amsterdamse bos, de Veluwe, de Heemkerkse duinen of het strand!

Bladeren drogen en inlijsten

Ga op zoek naar de mooiste bladeren in de natuur om ze vervolgens thuis te drogen te leggen in een dikke atlas. Na een paar weken kun je de bladeren prachtig inlijsten in dubbel vrijstaande lijsten. Bekijk het hier!

bron

Knippen in oude tijdschriften

Heb jij ook nog ergens in huis een stapel oude tijdschriften liggen? Tof, daar kun je wat mee. Het is niet alleen leuk om in terug te bladeren, ook kun je er veel uit hergebruiken. Voordat ik oude tijdschriften weggooi zoek ik naar pagina’s met inspirerende verhalen, mooie foto’s om eventueel te gebruiken voor tekeningen en mooie patronen om collages van te maken of om in mijn agenda te plakken!

Begin een Bullet Journal

Bullet journaling is populair, je bent het vast al tegengekomen! Een rustig weekend is de ideale tijd om er 1 te starten of om je huidige te updaten voor de nieuwe maand! Lekker knippen, plakken, schrijven, tekenen en je leven ordenen tegelijk! Op VVB zal binnenkort ook een artikel geplaatst worden over het bijhouden van een bullet journal.

Handletteren

Handlettering is ontspannend, er staan genoeg voorbeelden op internet je kunt het letterlijk met bijna alles qua materiaal. Pak een oud schrift, oefen verschillende technieken en maak uiteindelijk een mooie ansichtkaart en stuur het op naar een dierbare!

Borduren op foto’s

Iets nieuws uitproberen en wil je iets gaafs voor aan de muur? Print een fashionable foto uit op dik papier of plak je foto eventueel nog op een dik vel karton om kreukelen te voorkomen. Je kunt zo subtiel of opvallend borduren als je zelf wil (opvallende kleuren, dikke en dunne garen, de hoeveelheid garen). Ook kun je nog aan de slag met gekleurd papier of verf om de achtergrond een toffe kleur te geven.

Maak je eigen stempels!

Heerlijk om af en toe te doen en ook leuk om met een groepje te doen! Van de Flying Tiger heb ik een stempel maak setje weten te bemachtigen waar ik heel blij mee ben! Ook kan je zelfs stempels maken van aardappelen! De bedoeling is dat je alles uitsnijdt dat je wit wil hebben! Het is echt priegelwerk dus begin iets herkenbaars zoals een dier of een voorwerp. Inkt is niet per se nodig. Ook ecoline en stiften op waterbasis werken goed om mee te stempelen.

Maak een geknoopt wandkleed

Met alleen een stok en wat textiel garen in een toffe kleur kan jij wat kale stukken wand opfleuren door het maken van een wandkleed! Zelf heb ik dit nog nooit gemaakt maar ik ben het zeker van plan. Je kunt de tutorial onder andere vinden op: https://www.cchobby.nl/geknoopt-wandkleed-van-cotton-tube-yarn-i

bron

Maak je persoonlijke mobiel hoesje!

Ik maak de hoesjes voor mijn mobiel altijd zelf en het is heel simpel om te doen:

  1. Koop een transparant hoesje
  2. Meet de maten uit
  3. Maak een mal en trek dat over op het papier dat je wil gebruiken
  4. Teken of plak je eigen creatie op het papier. Ook kun je een foto gebruiken!
  5. Leg je papier met creatie in het hoesje, stop je telefoon erin en voila!

Maak je eigen edelsteen ketting!

Doordat ik mijn hele jeugd edelstenen en mineralen heb gespaard heb ik altijd losse mooie stenen in huis. Ook is het geen straf om een paar mooie uit te zoeken bij een plaatselijke wereldwinkel. Alles wat je nodig hebt zijn een aantal kleine stenen met een prominente vorm, dun ijzerdraad, wat tangetjes, een stevige schaar en een koordje of ketting. De bedoeling is om het ijzerdraad om de steen heen te wikkelen en ook een ijzer ringetje te fabriceren onderweg om uiteindelijk op gehangen te kunnen worden aan een koord. De 5e, 10e boven en 3e en 8e onder zijn zelf gemaakt!

Wat doe jij op een saaie zondag? Laat het ons weten 🙂 Wij hopen dat we wat leuke nieuwe ideeën hebben verspreid! Stay tuned voor leuke ‘Do It Yourself’ tutorial artikelen en een fijn weekend!

2 comments

Leave a comment
  1. Amber

    22 november 2020 at 14:37

    Ik teken altijd, maar ik heb nooit inspiratie, kan iemand mij helpen?

  2. Renate De Jong

    7 februari 2021 at 13:05

    ontzettend leuk idee!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.