Prismacolor Premier Soft Core kleurpotloden

Prismacolor Premier Soft Core kleurpotloden

DSC01043

In deze review over de Prismacolor Premier kleurpotloden vertel ik je mijn mening over deze potloden.

Ik heb de Prismacolor Premier 72 potloden ongeveer een halfjaar gebruikt, tijd om ze te reviewen! Er zijn heel veel tekenaars die dit merk gebruiken, waardoor ik ze toen ook heb gekocht. Hier dus mijn mening! Ik heb het hier over de Prismacolor Premier soft core versie, dus geen andere soort van het merk.

DSC01048

Prismacolor Premier potloden kopen

Prismacolor Premier potloden komen in blikjes van 12, 24, 36, 48, 60, 72, 96, 132 en 150 potloden, en daarnaast zijn ze ook los verkrijgbaar. Ze zijn alleen niet (op misschien tweede hands internetwinkels na) in Nederland te koop, wat voor sommigen best een probleem kan zijn. Zelf heb ik mijn set van 72 potloden besteld op www.amazon.com.
DSC01047
Hoe mijn blik er nu uitziet, ik heb hem al een tijdje zoals je ziet!
De potloden komen dus in een blikje, waardoor de potloden redelijk beschermd zijn. Ze zitten geslepen in het blik, alleen ze liggen nog niet in kleurvolgorde.

DSC01046

Voor- en nadelen Prismacolor Premier

Nu even een kijk op de potloden zelf: de potloden zijn rond en vrij dik voor mijn gevoel. De binnenkant van het potlood heeft een wax basis waardoor het potlood heel erg zacht is, en verder staat er op het uiteinde het nummer en de naam van de kleur. Β Toen ik mijn set binnenkreeg was ik gelijk verliefd op het uiterlijk van deze potloden, zo strak en professioneel dat het er uitzag!
Hier mijn mening in voordelen en nadelen:
Voordelen
– Voor beginnende tekenaars zijn dit ideale potloden om het blenden mee te oefenen, deze potloden blenden namelijk heel makkelijk en daardoor heb je al snel door hoe dat werkt.
– De kleuren zijn goed gepigmenteerd, waardoor ze heel mooi uitkomen op het papier.
– Er is een aparte blender die je kunt gebruiken bij de potloden
Nadelen
– De potloden breken verschrikkelijk snel. Als je heel voorzichtig met de potloden om kunt gaan is dit geen probleem natuurlijk, maar ikzelf heb de doos een keer laten vallen waardoor alle potloden van binnen waren gebroken, wat heel lastig is met slijpen. Kijk ook uit met een elektrische puntenslijper!
– Na ongeveer 2 Γ  3 kleurlagen ontstaat er een soort waxlaag, waardoor er eigenlijk geen kleurlaag meer overheen kan. Waardoor je eigenlijk niet veel verschillende kleuren over elkaar aan kan brengen.
– Ze zijn niet in Nederland verkrijgbaar. Voor mij was dat in dit geval geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat het voor anderen heel lastig kan zijn!
DSC01050

Swatches kleurpotloden

Hier een aantal swatches. Zoals je ziet zijn de kleuren erg gepigmenteerd. Ze zijn zeker top om mee te beginnen als je nog geen ervaring hebt met kleurpotloden. Hieronder zie je een swatch van een kleur, met daaroverheen wit potlood en de kleurloze blender die je van Prismacolor er bij kunt kopen.
DSC01051
Midden onder: Basiskleur met wit erover Rechtsboven: Basiskleur met blender erover Linksboven: Alleen de basiskleur
Mijn gebroken puntenverzameling van Prismacolor
Mijn gebroken puntenverzameling van Prismacolor.
Ik heb de potloden ongeveer driekwart jaar gebruikt, en ze hebben me goed op weg geholpen met het maken van kleurtekeningen! Daarna ben ik overgestapt naar Faber Castell Polychromos, nadat ik veel goede verhalen had gehoord over dat soort. De reden daarvoor was dat ik meer lagen op wilde bouwen, en ik geen scherpe punt meer kon krijgen aan mijn Prismacolors omdat ze steeds braken. Zelf vind ik Polychromos fijner, maar dat verschilt per tekenaar, ik ken namelijk heel veel tekenaars die helemaal weg zijn van Prismacolor Premier soft cores.
Het blikje waarin de potloden verpakt zijn.
Het blikje waarin de potloden verpakt zijn.
De prijzen van een blik Prismacolors verschillen heel erg. Mijn set van 72 Prismacolor Premier soft core potloden kostte mij (uit m’n hoofd) ongeveer €70 inclusief een puntenslijper en blender. Als je van plan bent deze potloden te kopen, zorg dan voor een bijpassende puntenslijper, zodat het slijpen makkelijker gaat.
Binnenkort zal er ook een review online komen van Faber Castell Polychromos, de potloden die ik nu gebruik, zodat je zelf kunt kijken welke potloden het beste bij je passen. Als je vragen hebt over de potloden, stel ze gerust in de reacties!

Liefs,
Tessa

24 comments

Leave a comment
  1. Veronne

    26 mei 2015 at 20:35

    Heel handig zo’n review over deze kleurpotloden. Ik aan het twijfelen ben tussen Faber Castell Polychromos of deze… Dus ik wacht nog af tot de review van de Polychromos komt en dan kan ik een goed besluit maken!

    Groetjes, Veronne

    • Veronne

      26 mei 2015 at 20:36

      Ik ben aan aan het twijfelen bedoel ik πŸ™‚ niet ik aan het twijfelen ben :’)

    • vincentvanblogs

      27 mei 2015 at 00:21

      Is helemaal goed! Persoonlijk vind ik de polychromos namelijk fijner haha πŸ™‚ x tessa

  2. Samantha

    27 juli 2015 at 23:15

    Hee, ik ben Samantha en zit nu 2 jaar op tekenles, ik kan redelijk goed tekenen en wil de prisma coler pencils proberen maar weet u misschien nog andere potloden die goed zijn voor beginners?

    Mvg Samantha (12 jaar trouwens)

    • Samantha

      27 juli 2015 at 23:16

      Color* haha

    • vincentvanblogs

      28 juli 2015 at 04:20

      Ik gebruik zelf faber castell polychromos alleen die zijn voor beginners minder fijn dan prismacolor, dus eigenlijk: nee! Heb je ook een account waarop ik je tekeningen kan zien? Ben benieuwd! X Tessa

  3. Jenny

    23 november 2015 at 13:29

    Waar kan ik prismacolor premier potloden kopen? Ik woon in Belgie

    • vincentvanblogs

      23 november 2015 at 13:31

      Ik heb ze via Amazon gekocht, uit Amerika dus. Dat kun je proberen 3)

    • Jenny

      23 november 2015 at 21:13

      ok bedankt

  4. Iemand

    6 januari 2016 at 13:52

    Hey, ik zoek huidskleurpotloden. Derwent is geen optie want dat kun je niet goed uitgummen. Prismacolor ook niet want dan kun je niet goed laagjes opbouwen. Faber castell is weer lastig met blenden. Tips? Koh I Noor, Vincent Van Gogh misschien?

  5. Iemand

    6 januari 2016 at 14:27

    Kun je ook ergens losse prismacolor potloden kopen?

    • Anoniem

      24 april 2016 at 17:19

      Volgens mij op beslist of bol.com

    • vincentvanblogs

      24 april 2016 at 17:22

      Nee πŸ™

  6. Petra Wheeler-Meinders

    17 april 2016 at 15:52

    Ik heb ook de Prismacolor Premiers. Ik heb helemaal geen problemen met brekende punten zoals ik het in de review lees.
    Ik vind het fijne potloden, vooral omdat ze zo mooi blenden.
    Faber Castell Polychromos heb ik ook, die zijn ook geweldig. Blenden anders en ik vind de prismacolors qua blenden fijner.

    • Loes Bethlehem

      22 april 2017 at 20:01

      Waar kan ik die potloden krijgen?

  7. Anoniem

    24 april 2016 at 17:18

    Kan je een set van 36 wel in nl kopen?

  8. Marjan Ghielen

    19 juni 2016 at 19:11

    hoe gaat het precies met verzendkosten ed als ze naar Nederland verzonden moeten worden. Heb al een doos [ GEWELDIG] maar zijn bijna op, vandaar de vraag

    • vincentvanblogs

      19 juni 2016 at 19:57

      Pff volgensmij worden die gewoon bijgerekend, ik heb toen gewoon doorgeklikt naar betalen en toen kwamen ze er vanzelf bij πŸ™‚

  9. Mare

    12 december 2016 at 18:36

    Het kan helpen als je je doos hebt laten vallen, in de zon laten staan, of boven de verwarming. De potloden moeten goed warm worden, dan smelten ze weer aan elkaar. Verder gaan de potloden er niet stuk van!

  10. Imke Machgeels

    29 januari 2017 at 22:01

    Prachtige en duidelijke uitleg … probleem ik woon in Schilde … Provincie Antwerpen en daar kennen ze die Prisma Color kleurpotloden nbiet en nog minder Faber Castell Polychromos
    Dankjewel voor alles op een rij’tje te zetten … wat zeker een heel werk was. Lieve groetjes… Imke Machgeels

  11. Jonna

    9 april 2017 at 17:20

    Waar kun je prisma color potloden kopen?! Ik kan het nergens vinden, alleen met 30 euro verzendkosten uit het buitenland..

  12. Els

    30 mei 2017 at 09:53

    Ik ben Els en kleur met alle twee de kleurpotloden ik vind de prisma Color het fijnste.helaas vind ik het jammer de je geen losse ervan kan kopen in Nederland.Ik slijp de prisma gewoon met een goede ouderwetse school punte slijper en je krijgt ze super scherp.
    Inmiddels heb ik al een heel groot aantal mandala,s gekleurd zeker een stuk of 250 in 8 jaar tijd.Ook kleur ik met hele goedkope potloden krijg ik ook hele goede kleuren mee.
    hopelijk kan je me vertellen waar ik de Prisma los kan vinden.Gelukkig heeft een vriend van me een Prisma doos van 150 meegebracht voor me uit Duitsland omdat Amazon ze niet naar Nederland op stuurt.mvr gr Els

  13. Romy

    10 april 2020 at 21:27

    Hoi ik ben Romy 11 ben al best lang bezig met zwart wit tekenen maar nu ook kleur ik heb nu brynzeel maar wil nu betere dus ik kijk voor prismacolors maar ik zie ook oil color zit er een verschil tussen??

    Xx Romy

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.