10 handige Instagram pagina’s

10 handige Instagram pagina’s

Instagram staat bomvol met geweldige artiesten. Een aantal jaren geleden ontstonden de eerste ‘artassistant’ en ‘portfolio’ pagina’s. Sommige pagina’s trekken duizenden of zelfs miljoenen volgers aan. Vincent van Blog helpt je graag met het ontdekken van nieuwe, leerzame pagina’s!

1. Silviemahdal_art

Silvie Mahdal is een realistisch tekenaar. Haar instagrampagina bestaat momenteel uit 655k volgers. Silvie haar pagina is voornamelijk gericht op het maken van korte tutorials in de vorm van filmpjes en foto’s. Hieronder is een voorbeeld te zien van de ‘basic shapes’ van de neus. Echt heel leerzaam! Want ik ben mij nu bewust dat ik vaak stop bij het stadium ‘basic shading’. Kortom, een aanrader om een kijkje te nemen.

2. @mmmmonexx

De Instagrampagina van mmmmonexx is niet per sé gericht op tutorials maar wel leerzaam omdat er veel timelapses gepost worden. Het bekijken van timelapse filmpjes kan helpen bij het leren opbouwen van een portret of tekening. De meeste tekeningen zijn gemaakt van een combinatie tussen pen en potloden.

3. @Claudia_draw

Claudia is een kunstenaar van Nederlandse bodem die zich voornamelijk richt op realistische portretten. Haar pagina bevat nog niet veel content (69 berichten gepost tot nu toe). Desalniettemin is haar pagina ontzettend aan het groeien; ze heeft al 25,2k volgers. Wij raden het filmpje ‘adding highlights’ aan. In dit filmpje laat ze zien hoe ze met behulp van een witte gelpen de highlights aanbrengt.

4. @Angelos_papadopoulos.art

Angelos is een realistisch tekenaar die naast traditionele kunst ook tatoeëert! Angelos post niet zozeer tutorials maar wel veel WIP’s (Work In Progress). Bij deze WIP’s kun je goed zien hoe hij een tekening opbouwt uit lagen.

5. @maas.art

Persoonlijk is dit een van mijn favoriete instagram pagina’s! Justin Maas richt zich op portrettekeningen. Deze tekening zijn wel realistisch maar niet hyperrealistisch. Door zijn vele timelapse filmpjes, kun je goed zijn werkwijze zien. Doordat hij zijn portretten opbouwt vanuit strakke lijnen (en niet vanuit een organische omlijning), kun je heel goed de structuren zien. Via zijn instastories laat hij zo af en toe wat filmpjes ‘achter de schermen’ zien.

6. @Maloart

Efrain Malo is een zeer technische tekenaar. Hij tekent uiteenlopende dingen; portretten, standbeelden, dieren etc. Het bijzondere aan zijn werkwijze is dat hij de hulplijnen vaak benadrukt. Hierdoor kun je de techniek achter zijn tekeningen heel goed zien. Hieronder een voorbeeld:

De proporties van het gezicht zijn nog goed te zien.


7. @rafaterofficial

Rafater is een illustrator/concept artiest, dat maakt hem uniek in dit rijtje! Ook rafater werkt meestal met timelapse video’s. Vooral voor mensen die werken met een digitaal schetsboek, is dit een hele leuke pagina.


8. @drawing_tutors

De pagina drawing_tutors is een soort assistant pagina; dit betekent dat er werk wordt geüpload van meerdere artiesten. Zij werken met tags; als je een tutorial post op je eigen instagram pagina, kun je @drawing_tutors taggen. Zij plaatsen hierna jouw tutorial met credits op hun eigen pagina. Een win-win situatie! Jij ontvangt nieuwe volgers en de assistant ontvangt nieuwe content.

Wat deze pagina leuk maakt, is het feit dat er hele uiteenlopende tutorials te vinden zijn (digitaal, realistisch, schilderkunst, penkunst etc.).

9. @arttoolbook

@Arttoolbook is ook een assistant pagina. Het verschil met @drawing_tutors is dat @Arttoolbook zich richt op Anime tutorials. Althans, dat is wat zij zeggen. Als ik op de pagina scroll, zie ik ook veel stripfiguren langskomen alsmede semi-realistische anatomische tips. Kortom, van alles wat.

10. @anatomytips

De naam zegt het al; @anatomytips richt zich op anatomische tutorials. Ook deze pagina is een assistant-pagina. Filmpjes van o.a. neus, ogen en lippen zijn hierop te vinden. De meeste filmpjes richten zich op digitale tekenaars. Toch zijn er hier en daar ook traditionele-tutorials te vinden. Even goed zoeken dus!

Ken jij nog leuke pagina’s? Schrijf ze in de comments!

No comments yet. Be the first one to leave a thought.
Leave a comment

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.