10 Handige Youtube kanalen!

10 Handige Youtube kanalen!

Gummen, tekenen, gummen, tekenen, gummen. Soms heb je geen idee hoe je een bepaald onderdeel van een portret moet tekenen en gaan hier 10 pogingen aan vooraf.
Bespaar jezelf vooral de moeite, want Youtube staat tegenwoordig vol met tutorials.
Natuurlijk is zelf proberen leerzaam, maar andermans werk bekijken kan ook erg leerzaam zijn. In dit artikel zal ik 10 Youtube content makers delen die nuttige tutorials maken op het gebied van traditional art.

Mochten jullie interesse hebben in 10 Youtube content makers op het gebied van digital art, laat het ons weten! We maken met alle liefde een deel 2!;).

1. Mark Crilley


Mark Crilley komt uit Amerika en is getrouwd met een Japanse vrouw (Miki); dit is ook te zien in zijn werk. Hij tekent zowel traditionele portretten als manga’s en stripfiguren. Zijn tutorials lopen ver uiteen. Neem vooral een kijkje op zijn kanaal want hij staat al jaren bekend als één van de artistieke toppers. Mark begon rond 2010 op DeviantART en is inmiddels actief op zijn Youtube kanaal met bijna 3 miljoen abonnee’s!

2. LethalChris Drawing


Chris begon zijn Youtube kanaal op 5 december 2011. Zijn uiteindelijke doel is te ontwerpen binnen de game industrie. Hij focust zich o.a. op ‘speed art’, karakterontwikkeling, traditionele kunst en celeb portretten op zijn kanaal. Ook handig om te weten: Chris accepteert ook commissies!

3. Proko


Stan Prokopenki is leraar en artiest. Hij deelt handige, korte video’s waarin hij bijvoorbeeld de anatomie van een been uitlegt en laat zien. Ook zijn er filmpjes te zien waarbij hij veelgemaakte fouten bespreekt. Proko is een echte entertainer. Hij is (in tegenstelling tot veel andere Youtube tekenaars) veel te zien in zijn eigen video’s.

4. Moderndayjames


Een iets minder bekend kanaal, maar wel erg leerzaam is dat van James. Eigenlijk valt dit kanaal grotendeels onder digital art. Maar hier en daar zijn ook traditionele tutorials te vinden. Zelf raad ik iedereen zijn filmpje ‘Perspective Basics III: Ellipses’ aan. Het filmpje ziet er ingewikkeld uit, maar als je de stappen langzaam volgt, is het goed te doen! Laat je niet afschrikken door het ingewikkelde lijnenwerk!

5. TheBoxOfficeArtist


Opzoek naar inspiratie? Kijk je graag timelapses? Neem dan een kijkje op dit kanaal. TheBoxOfficeArtist tekent veel bekende stripfiguren. Vooral Marvel karakters zijn een favoriet van hem. Zijn filmpjes zijn snel en creatief; geen gedoe over priegelwerk, gewoon to the point!

6. CircleLineArtSchool


Heb je interesse in perspectief en architectuur? Bekijk zeker dit kanaal even! Tin McPherson focust zich op dieptelijnen en perspectieven. Zo kun je in een kwartier een 1-punts-perspectief leren tekenen. Ook landschappen en optische illusies komen veel voorbij op dit kanaal.

7. FineArt-tips


De artiest achter FineArt-tips heet Leonardo Pereznieto. Hij deelt video’s over o.a. optische illusies, 3D, mensen, lichaamsdelen en dieren. Leonardo heeft bijna 1 miljoen volgers en heeft geëxposeerd in verschillende landen (Londen, Florence, Parijs, Mexico, etc.).

8. artistMARCELWITTE


Yes! Eindelijk een dutchie in de lijst. Marcel Witte is een artiest, geboren in Uithoorn. Als je opzoek bent naar een artiest die je kan inspireren op gebied van bijvoorbeeld dieren en vacht, dan moet je zeker naar dit kanaal gaan. Mijn favoriet is Marcel zijn schilderij van een leeuw. Je wordt meegenomen in het proces vanaf het witte doek tot het eindresultaat. Zeker het kijken waard!

9. RapidFireArt


Darlene is een Vietnamese-Canadese artiest. Darlene maakt tutorials voor zowel beginners als gevorderde tekenaars. Een ontzettend handige video is haar tutorial: How to draw a nose. In 16 minuten neemt Darlene je mee in het proces. Ook haar video: How to draw hair is enorm handig.

10. Emmy Kalia


Emma Kalia zou ik omschrijven als de typische Instagram/Pinterest tekenaar; veel moderne tekeningen van bekende modellen zoals Doutzen Kroes en Barbara Palvin komen voorbij.
Bij iedere tutorial vertelt Emma welke producten zij gebruikt. Ben je een beginner en weet je niet goed welke basisartikelen je in huis moet hebben? Dan zou ik zeker haar kanaal bekijken!

2 comments

Leave a comment
  1. Iemand

    13 november 2018 at 16:54

    En drawing with waffels is een echte aanrader!!

  2. Iemand

    13 november 2018 at 16:55

    Bedoelde drawing wiff waffels

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.