Creatieve verlanglijst voor Sinterklaas (of Kerst)

Creatieve verlanglijst voor Sinterklaas (of Kerst)

Het is zover, bijna 5 december. De Sint is weer in het land. En hoewel we (waarschijnlijk) allemaal niet meer in Sinterklaas geloven, profiteren we stiekem toch van alle leuke cadeautjes en pepernoten (heel-veel-pepernoten). Want ja, je bent nooit te oud om sinterklaas te vieren.

Het hele jaar heb je precies op een rij wat je wil vragen voor Sinterklaas. Als het puntje bij paaltje komt, en het is eenmaal Sinterklaas…weet je niet meer wat je moet vragen. Herkenbaar? Voor mij in ieder geval wel. Voor al deze twijfelaars heb ik deze post geschreven. Ik zal op een rij zetten wat leuke ideeën zijn om te vragen voor Sinterklaas (of kerst!).

Omdat ik niet in iedereens portemonnee kan kijken, heb ik rekening gehouden met alle formaten portefeuille. Voor de mensen die de high-end categorie niet kunnen betalen: I feel you. Laten we het gewoon zien als goals.  Als we later allemaal oud en serieus zijn, kunnen we wellicht iets van die ‘zwijmellijst’ permitteren. Ik heb geprobeerd zo veel mogelijk diverse producten op het lijstje te zetten. Zowel digi tekenaars als traditioneel tekenaars en schilders kunnen inspiratie opdoen!

Budget toppers

Ben je opzoek naar een klein cadeautje? Heb je minder te besteden of leef je simpelweg al 3 weken op crackers omdat je studie je geld opvreet, dan zijn de volgende cadeaus misschien wel wat voor jou:

 1. Doezelaars

Doezelaars variëren van €2,00 – €5,00

 

Doezelaars zijn heel handig èn kosten niet veel. Ze zijn verkrijgbaar in pakketjes van 1 stuk tot soms 10 stuks. Zowel in de winkel als op webshops zijn ze makkelijk te vinden.

 1. Grafietpotloden of potloodverlengers

 

Potloden en verlengers varieren in prijs van €1 – €5.

 

Traditioneel tekenaars gebruiken vaak 1 bepaalde hardheid potlood het vaakst waardoor je potloodset snel ontbrekende stukken heeft. In dat geval is Sinterklaas een mooie kans om die lege plekken te vullen met nieuwe potloden. Potlood verlengers zijn handig om veelgebruikte, te korte, potloodjes te verlengen.

 1. Schimmenspel

 

Schimmenspel varieert in prijs van €0 (als je het zelf maakt) tot €15.

 

Heb je zelf kinderen? Dan is dit leuk om samen te maken of om het te kopen en samen te spelen. Het is een relatief oud concept en je ziet het niet vaak meer. Het stimuleert wel de creativiteit van je kind en je kunt samen lekker aan de slag.

 1. Roletuis

Roletuis variëren in prijs van €5 – €20

Een handige manier om je markers, potloden, doezelaars en verlengers op te bergen. Rol je etui op en gooi het in je tas. Ideaal voor op vakantie. Je hoeft niet alle aparte potloodblikjes mee te nemen en kunt een samenstelling maken van al je favorieten in 1 etui. De Kwast verkoopt dit soort etui’s al vanaf €5,-

 1. Van Gogh kussen

Kunst kussens zijn al vanaf ongeveer €8 te krijgen via bijvoorbeeld museum shops

 

Heb jij geen hoog budget maar wil jij toch je huis of kamer leuk en creatief aankleden? Misschien zijn kussens met ‘echte schilderijen’ erop wel iets voor jou. Dit kussen van ‘Amandelbloesem’ (en vele anderen) van van Gogh kan je al scoren voor €7,95 bij de Van Gogh Museum Shop.

 1. DIY Stamp Set

 

 

De set is al voor rond de €8 te krijgen via de Fying Tiger

Ben jij creatief en wil je een keer iets nieuws uitproberen? De DIY Stempel Set is zeker het proberen waard. De set van de Flying Tiger bevat twee stempel platen waar stempels uit kunnen worden gehaald, een speciaal uithak mesje en 3 stempelkussens (zwart, rood en groen).

 

 1. Stabilo Boss Original Pastel Markers

 

De set van 6 kleuren kun je via bol.com bestellen voor €8
Hou jij van stationery, mooie kleuren en studeer je of hou je een agenda of journal bij? De nieuwe pastel set van markers van Stabilo Boss is een hele mooie om in je bezit te hebben.

Middenklasse tot semi-luxe

 

Heb je iets meer te besteden maar wil je ook weer niet all the way gaan? Zoek dan in de middenklasse. Een beetje lastig om hier een lijstje voor samen te stellen…want middenklasse is nogal een brede term. Maar we proberen het toch!

 1. Elektrisch puntenslijper

 

 

Elektrische puntenslijpers zijn te vinden van €10 – €40

Online is een breed scala aan elektrische slijpers te vinden. De prijzen variëren enorm. Sommige slijpers hebben leuke snufjes zoals ingangen voor verschillende dikte potloden (zie hierboven), anderen hebben dit weer niet. Enkele slijpers werken met een draaihendeltje en enkele slijpers werken zonder hendel. Het gaat er maar net om hoe luxe je de slijper wil hebben;)

 1. Gray Scale tekenblok (of überhaupt tekenpapier)

 

Strathmore papier is te vinden in een prijscategorie van ongeveer €15 – €30

 

Varieer eens een keer van wit papier naar grijs. Het is heel leuk om met pastels te experimenteren op donker papier. Gray scale is ook verkrijgbaar in Sepia kleur. Vaak is de korrel wel wat groffer. Maar ook dat is een leuk experiment.

 1. Doe eens gek, een Bob Ross shirt

 

Voor een Bob Ross shirt betaal je tussen de €20 en €40

 

Deze staat ook op mijn lijstje. Ik hoef niet uit te leggen waarom. We snappen het allemaal.

 1. Ecoline Brush Pen

Voor 30 kleuren Brush Pennen betaal je €50

Deze Brush Pennen zijn ook verkrijgbaar in kleinere sets. Een leuke tool om te experimenteren met ecoline (ook waterverf effect mee te bereiken). Ben je benieuwd naar hoe deze pennen werken? Bekijk dan de Brush Pen review! Het voordeel van dit cadeau is dat het makkelijk te verkrijgen is.

 1. Flow Book for Paper Lovers

 

 

Het jaarlijkse Flow Book for Paper Lovers ligt altijd voor €19,95 in de schappen

 

Hou jij van paper goodies, patronen, cadeaupapier, prints en verassingen? Dan hebben wij het ideale cadeau voor jou. In het dit boek vind je labels, kaartjes, mooie letters, briefpapier, enveloppen, stickers, pop-ups, posters en nog veel meer. Dit jaar bijvoorbeeld ook: bootjes om te vouwen, een verjaardagskalender en een pop-up typemachine.

 1. Een mooie nieuwe kleurpotloden set

 

Bij een set van 24 potloden van een goed gemiddeld merk zou je aan rond de €30 moeten denken.

 

Kleurpotloden zijn er in alle vormen en maten. Je kunt simpelweg voor een nieuwe set kleurpotloden gaan maar als je iets nieuws wil proberen kun je ook voor pastelpotloden, metallic potloden of waterpotloden gaan. Je zou hierbij het beste naar een tekenwinkel kunnen gaan om te eventjes te zien en te testen en anders bestaat er altijd nog bol.com. Goede merken in deze prijsklasse zijn: bryunzeel, KOH-I-NOOR, Stabilo en Derwent. Ook zou je naar setjes van Prismacolor en Faber Castell kunnen kijken.

High end artikelen

Voor de mensen die wat te besteden hebben of simpelweg zichzelf (of een ander) willen trakteren op een luxeproduct. Het voordeel is dat veel merken feestdag aanbiedingen hebben!

 1. Lightpad

 

 

Varieert sterk in prijs, afhankelijk van het merk. Meestal tussen €200 en €400

Teken je veel met grafiet, werk je veel in opdracht en/of teken je graag na? Wellicht is een lightpad iets voor jou. De lightpad scheelt veel tijd, helpt je om met referenties te werken en is fijn om mee te werken gedurende deze donkere wintermaanden.

 1. Daglichtlamp

Varieert sterk in prijs, afhankelijk van het merk. Meestal tussen €50 en €350

Baal jij ook dat het sneller donkerder wordt en je dus na je opleiding of baan minder tijd met goed (dag)licht overhoudt om creatief bezig te zijn? Een daglichtlamp kan dit probleem verhelpen. Ook schijnt het te helpen tegen een winterdepressie en schijnt het je meer energie te geven. Meer tijd om te doen wat jij leuk vind in je vrije tijd!

 1. Een echte werktafel

Varieert sterk in prijs. De meeste tafels zijn er vanaf €250.

Een echt ‘workstation’ is ideaal voor het ontwerpen, tekenen en schilderen. Ben jij flink veel tijd kwijt aan schilderen en/ of tekenen als werk of hobby? Dan is dit wellicht iets voor jou. Het grote werkoppervlak van vaak gehard glas is verstelbaar tot een hoek van een aantal graden. Hierdoor hoef je niet meer helemaal over je werk heen te buigen en kan je fijner en langer aan het werk. Vaak heeft de tafel ook verschillende lades en opbergruimte.

No comments yet. Be the first one to leave a thought.
Leave a comment

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.