Creative Life

Creative Life

Prepare yourself for picture-overload

 

Eindelijk was het weer zover! Na het vorig jaar zo erg naar ons zin te hebben gehad moesten we een jaar wachten op de tweede editie van dit driedaagse creatieve kunst festival. Vorig jaar vonden we 1 dag op deze geweldige plek te kort, vandaar dat we hebben besloten om er een heel creatief weekend van te maken. We wisten nog dat de workshops al snel volgeboekt zouden zijn. Om deze reden zijn we al vroeg begonnen met plannen: kaartjes kopen, een hotel boeken en alle inschrijvingen regelen.

 

Creative Life

 

Voorbereiden

Samen hebben we op de website alle workshops door lopen spitten en een top 5 gemaakt van onze favoriete workshops. Op basis van onze voorkeuren hebben we een rooster opgesteld voor het hele weekend. Hierbij werd ook rekening gehouden met vrije tijd: ook zonder deel te nemen aan workshops is er namelijk genoeg te doen: shoppen, heerlijk eten proeven op de terrasjes, interessante mensen ontmoeten, fotograferen, echt van alles!

Dat vinden wij ook zo leuk van Creative Life, we hadden een heel weekend maar er is zoveel te doen dat we na het hele weekend nog het gevoel van te weinig tijd hadden.

 

Uiteindelijk is dit ons rooster geworden:

 

Dag 1                                                                                Dag 2:

tijd activiteit tijd activiteit
10:30-11:30 Brushlettering ~ Mevrouw Knot 11:00-12:00 Creatief boekbinden ~ Atelier Indrukwekkend
11:30-13:30 Shoptijd 12:00-12:30 Shoptijd
13:30-14:15 Notebook maken ~ PB14 12:30-13:30 Cross Body Bag ~ Atelier Rozijntjes
14:15-15:00 Lunch 13:30-14:00 Shoptijd
15:00-16:30 Shoptijd 14:00-15:00 Illustreren met Gouache ~ Elle Aime
16:30-17:00 Foto’s maken 15:00-15:30 Lunch
17:00-18:00 Boodschappen doen en naar het hotel 15:30-17:00 The Skinny Textbracelet workshop ~ Cotton Candies

 

Being creative is not a hobby, it’s a way of life

 

Dag 1:

 

Door alle inpakstress en Google Maps die nog niet helemaal up-to-date was kwamen we ergens op een industriegebied vast te zitten. Na een paar rondjes te hebben gereden kwamen we erachter dat er geen andere uitweg was dan over de busbaan te rijden, om terug op de goede weg te komen. Een heel avontuur, maar hierdoor kwamen we wel helaas te laat voor onze eerste workshop, Handletteren bij Mevrouw Knot.

We hebben gelijk contact opgenomen met haar en kregen te horen dat we tussen 16:00-17:00 alsnog konden aanschuiven. Heel fijn! Dit gaf ons ook de gelegenheid om koffie te halen en ons rustig te oriënteren op het hele festival.

 

Hierbij de plattegrond uit het programma boekje om te laten zien hoe groot de locatie wel niet is:

Creative LifeCreative Life Creative Life

 

Workshop Notebook Maken ~ PB14

 

Om half 2 was het tijd om aan te schuiven bij de workshop ‘Notebook maken’. Deze workshop werd gegeven door PB14. De bedoeling was dat we een stuk leer uitzochten, die vervolgens uit te snijden en daarmee een cover maken voor een bestaand schetsboekje. Omdat je de cover steeds weer om een nieuw boekje kan doen maakt het lekker herbruikbaar. (nadeel wel, het is niet helemaal een a6 formaat, dus niet alle notitieboekjes kunnen erin)

Rosalie koos voor een licht bruin roze boekje met een licht roze lintje en Joy koos voor een lichtblauw boekje met dezelfde kleur lint.

 

De workshop was strak geregeld en er was genoeg aandacht. Zonder ervaring kan je met een schaar, naald, draad en stanley mes tot een mooi resultaat komen!

 

Zie ons resultaat hier:

Creative Life

Creative Life

Workshop Brushlettering ~ Mevrouw Knot

 

Mevrouw Knot A.K.A Milou had ons zelf uitgenodigd om alsnog deel te nemen aan haar workshop om 16:00. Dit was buiten de officiële workshops om en resulteerde in een soort persoonlijke sfeer waarbij we met een klein groepje lekker aan tafel aan de slag gingen. Er was om deze reden ook genoeg ruimte voor leuke gesprekken zoals: Hoe doe je aan handlettering met inkt als je linkshandig bent?

 

De middag aan tafel begon met het doen van simpele oefeningen om wat feeling te krijgen voor het materiaal, de momenten van druk geven en loslaten van je penseel en de manier waarop je je penseel vasthoudt voor de meeste bewegingsruimte. Omdat ik (Rosalie) mijn hele leven mijn pen al verkeerd vasthoud was dit een hele uitdaging. Na wat oefeningen zocht iedereen een zin of quote uit die daarna uitgewerkt ging worden. Hiervoor werden de moeilijkste letters en woorden eerst nog even onder begeleiding besproken en geoefend.

 

Ik (Joy) ben linkshandig en zoals verwacht was het handletteren een hele opgave voor mij. Indien je moet oppassen om niet met je hand alles weer uit te vegen moet je je hand in een hele andere hoek houden, waar het er niet heel mooier van wordt. Als je een hele steady hand hebt, kan je ook je hand optillen i.p.v neerleggen op het papier. Er zat een meisje bij ons aan tafel en haar zusje was ook linkshandig. Haar oplossing voor het schrijven met inkt dat lang nat blijft? Ondersteboven schrijven! En het zag er nog goed uit ook. Voor mij zal dat dan nog wat oefening nodig hebben.

 

Zie hieronder onze resultaten:

Creative Life Creative Life Creative Life

Creative Life

 

Dag 2:

 

Workshop Creatief Boekbinden  ~ Atelier Indrukwekkend

 

De tweede dag is begonnen, en gelijk in de ochtend starten we die weer met een workshop. Het doel van deze workshop: leren zelf notitieboekjes te maken met naald, draad en papier. We maakten twee notitieboekjes. Een A6 en en een A5 met een japanse bindwijze. Zelf mochten we een leuk patroontje voor de voor- en achterkant kiezen en een aantal voorgesneden blaadjes pakken om het notitieboekje mee te maken. De notitieboeken waren makkelijker gemaakt als we dachten en het eindresultaat is heel mooi!

Creative Life

 

Cross Body Bag maken – Atelier Rozijntjes

 

Vorig jaar hebben Rosalie en ik bij Rozijntjes een super leuke etui gemaakt die we allebei nog steeds dagelijks gebruiken. Dat we zagen dat Rozijntjes terug kwam naar Creative Life, daar werden we heel enthousiast van! Samen keken we al wat voor workshops ze gaven. Je kon bij hun een clutch maken, etui, make-up tas, canvas tas en een cross body bag. Alleen hadden zij in gedachten om een cross body bag te maken met het leer waar wij vorig jaar ook onze etui’s mee hebben gemaakt. En mijn oog viel op de make-up tas die ze hadden staan. Ze hadden er nog niet aan gedacht, maar we mochten van een make-up tas, cross body bags maken! En het resultaat zie je hieronder.

 

Het grappigste was, wat Rosalie en ik ook niet verwacht hadden, dat we met open armen werden ontvangen bij de stand van Rozijntjes toen we aankwamen! De vrouwen achter Rozijntjes herkenden ons gelijk en vonden het erg leuk dat we weer een workshop bij hun gepland hadden.

 

Tijdens de workshop hebben we genaaid, gaatjes gemaakt, knoopjes erop gedrukt, gesneden en geknipt. En als resultaat nu een super leuke tas die we maar al te graag in het dagelijkse leven willen gaan gebruiken!

Creative Life Creative Life Creative Life

 

Illustreren Met Gouache ~ Elle Aime

 

Doordat we er bij de workshop van Rozijntjes achter kwamen dat Joy haar horloge nog op wintertijd stond kwamen we iets te laat bij de gouache workshop. Deze werd gegeven door Elle Aime. Gouache is een dekkende waterverf waarbij de ondergrond niet meer zichtbaar is in tegenstelling tot aquarel. Deze workshop leek ons beiden interessant omdat het een materiaal is waar we nog weinig tot geen ervaring mee hebben.

 

We begonnen net als bij mevrouw Knot met wat oefeningen om met het materiaal te leren werken: mengen, toevoegen van water en het vullen van kleurvlakken. Hierna mochten we een lootje trekken uit een bak om ons eindproject te bepalen. Voor Joy was dit een croissant en voor Rosalie een kever.

 

Joy: Natuurlijk zag die van Rosalie er al vele malen beter uit, maar ze heeft natuurlijk wel al een geoefend hand daarvoor 😉

Aan het einde van de workshop kregen we nog een leuke goodiebag om mee te nemen naar huis!

 

Eindresultaten:

Creative Life Creative Life

 

The Skinny Textbracelet workshop ~ Cotton Candies

 

Gedurende het festival had ik (Rosalie) al gezien dat er een hele leuke workshop te doen was bij Cotton Candies waarbij je je eigen aluminium armband kon maken. Dit duurde echter een uur. Helaas was hier geen tijd meer voor. Gelukkig zag ik op de tweede dag dat ze ook waren begonnen met het organiseren van versnelde workshops van een half uur waarbij er in plaats van twee, 1 armband werd gemaakt. Precies wat ik nodig had! Al paste het maar net in onze drukke planning.

 

Op tafel lag een hamer, een doos met lettersjablonen en aluminium staven. De bedoeling was dat je een tekst koos en die met behulp van de sjablonen met de hamer op je armband zou slaan. Er konden maximaal 60 letters op de armband worden geslagen. Ik had al bedacht dat ik mijn eigen naam op mijn armband wilde hebben omdat ik ooit een hele mooie armband met mijn naam erop ben verloren. Van tevoren werd al gezegd dat je je perfectionisme moest loslaten: de afstand tussen de letters zou nooit precies evenveel worden en de ene letter sla je harder in dan de andere. Het was goed om de meest gemaakte fouten van tevoren te horen zodat het eindresultaat zo mooi mogelijk binnen je eigen verwachtingen zou worden.

Creative Life Creative Life

 

Eindoordeel

 

Rosalie:

Ik hou van dit festivals omdat het lijkt alsof je even op een andere wereld bent. Vooral op dit festival is iedereen enthousiast, passievol en creatief. Je komt er veel mensen tegen van je eigen ras zeg ik altijd maar. Mensen die openstaan voor ideeën en gesprekken en die je veel energie en motivatie geven. Ik ben van dit weekend teruggekomen met zelfgemaakte producten, een stapel visitekaartjes, gekochte artikelen maar vooral een hoofd vol inspiratie. Volgend jaar weer!!

 

Joy:

Creative Life is niet alleen een plek om creatief te kunnen zijn, maar ook om je eigen creativiteit te tonen en mensen te leren kennen die dezelfde passie als jou delen. Ik heb zoveel mooie ervaringen mogen opdoen, mensen mogen leren kennen en herinneringen mogen meenemen naar huis. Na een weekend hier krijg je een enorme boost om weer te doen waar je van houdt! Voor mij is dat mensen leren kennen en fotografie.

Dit gaat zeker niet de laatste keer zijn dat ik naar Creative life ga!

 

The earth without art is just eh

 

People to meet, pictures to make

 

Dit weekend hebben we onwijs veel leuke mensen mogen ontmoeten! En daarbij werden natuurlijk ook de nodige foto’s dit weekend gemaakt. Hieronder zie je wie we dit weekend  nog hebben mogen ontmoeten en welke leuke plaatjes we hebben geschoten.

 

Rammenas

Creative Life Creative Life

Rosalie was bij haar workshop “Bracelet maken” en ik ging even een rondje lopen en op zoek naar wat te eten. We hadden drie workshops achter elkaar gedaan en al een paar uur niet meer gegeten. Ik kwam uit bij Rammenas, een tent die de lekkerste vega-broodjes maakt die ik tot nu toe heb gegeten! Na even gekletst te hebben met deze mannen maakte ik nog een paar shots van ze, en baalde ook dat ze niet op aankomende festivals zouden staan waar ik naartoe ga!

 

Naomi Rachèl Timan

Creative Life

Creative Life

Terwijl we bij de workshop van PB14 staan, vertellen de vrouwen achter PB14 dat ze alleen  de resten van leer gebruiken, die normaal weggegooid worden. Zij geven het toch nog een leven. Er schiet mij (Joy) te binnen dat ik op instagram een account van iemand volg die tassen maakt van oude lederen bankstellen, alleen kon ik niet meer op de naam komen. Na de workshop lopen we wat verder en daar staat ze! Ik wist niet dat ze op Creative Life zou staan (dankjewel algoritme van Instagram) en vertel haar dan ook dat ik het zojuist nog over haar had. Ik vind het namelijk heel gaaf wat ze doet. Rosalie kocht een mooie sleutelhanger bij haar en samen hebben we nog heel gezellig met haar gepraat.

 

The Owl Said

Creative Life

Rosalie: Zelf ben ik van nature een portrettekenaar. De laatste tijd ben ik ook veel aan het experimenteren met tekenen en fashion. Er was een stand wat daarom gelijk mijn aandacht trok: zelfgemaakte tassen met handgeschilderde portretten erop. Deze tassen worden gemaakt door ‘The Owl Said’. Ze sprak me gelijk aan omdat ze zoals ze het zei ‘mij zag stralen’. Dit eindigde in een mooi gesprek over kunst, het aanpakken en aannemen van opdrachten en motivatie blijven houden. Dit is gelijk één van de mooiste gesprekken die ik heb mogen voeren op het gebied van kunst. Ik voelde me gelijk weer overladen met motivatie!

 

Bold Statements

Creative Life

Creative Life

We liepen al een paar keer langs iemand die een heel gave muurtekening aan het maken was. Ik (Joy) besloot dat ik wel wat foto’s van hem aan het werk wilde maken, omdat het er zo interessant uitzag hoe voorzichtig en besluitgewijs hij te werk ging!

 

Winkeltje Van Anne

Creative Life

Haar pop-up store was een echte eyecatcher toen we ernaar toe liepen. Vooral voor mij, met al haar leuke designs gedrukt op kaarten, kussens, notitieboeken en kalenders. Ik (Joy) kocht een notitieboekje en een kaartje bij haar. Het nodige kletsen en gezelligheid erbij.

 

Looping Good

Creative Life

Je kent toch die hele rage op instagram? Die dat ze room op een ijskoude plaat gooien en daar maken ze dan super gave ijs rolletjes van. Ja, ze hadden ook zo’n tent op Creative Life. Dankje trouwens nog jongens voor het photobomben van mijn foto ;). Ik heb ze jammer genoeg niet kunnen halen door ons drukke schema, maar wel even een leuk praatje gemaakt met ze. De volgende keer dat ik ze tegenkom, haal ik ze zeker wel!

 

Meet Coco

Creative Life

Ondanks de vele mooie sieraden viel mijn oog toch op die van ‘Meet Coco’. Deze kralen armbanden zijn handgemaakt, persoonlijk en gevarieerd. Ik (Rosalie) vind het zelf heel tof om een sieraad te kopen met een herinnering. Na enthousiaste gesprekken met de dames van My Coco en even gespeculeerd te hebben met Joy welk armbandje het beste bij mij zou passen heb ik gekozen voor een dun kralen armbandje met veel kleur, maar wat toch bij me past. Een herinnering aan Creative Life.

 

Creative Life

Creative Life

Creative Life

Creative Life

 

Creative Life

Creative Life

Creative Life

Creative Life

 

 

See you next year!

 

Ben jij ook bij Creative Life geweest, ben je net zoals wij enthousiast geworden of wil je gewoon een vraag stellen? Reageer dan hieronder of stuur een mail naar Vincent van Blog!

 

Liefs,

Joy & Rosalie

3 comments

Leave a comment
 1. BDL

  1 april 2018 at 13:55

  Wat een leuke foto’s! Ik ga volgend jaar maar ook eens een kijkje doen daar!

 2. Lisa

  26 april 2018 at 14:54

  Heel leuk! Lijkt mij ook wel wat! Wat zijn de kosten?

  • Rosalie Krijl

   14 mei 2018 at 12:18

   Echt een aanrader! De kosten voor een kaartje om binnen te komen zijn 12 euro 50. Je moet je dan nog wel inschrijven voor workshops (prijzen zijn meestal rond de 15 euro per workshop). Liefs Rosalie

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.