Een Instagram account beginnen: hoe?

Een Instagram account beginnen: hoe?

ig

Je komt op een gegeven moment met het idee om een account voor je tekeningen te beginnen op Instagram. Hoe tof is het om je werk aan anderen te laten zien! Hier zijn een aantal dingen die kunnen helpen met het laten groeien van je account.

1. Wees actief
Dit is ongeveer het belangrijkste om zo volgers te krijgen en te behouden. Als je actief bent ‘entertain’ je mensen vaker. Stel je zou een keer in de 4 weken iets posten zien mensen het nut van misschien niet in. Probeer ongeveer twee of drie keer per week te posten, en als je meer kan posten moet je dat natuurlijk doen!

2. Gebruik hashtags
Om mensen te trekken moet je natuurlijk zorgen dat je account zichtbaar en makkelijk vindbaar is. Vaak zoeken mensen op bijvoorbeeld de hashtag #art of #drawing. Probeer eens een aantal hashtags in een comment onder je tekening te zetten, zodat je geen lange beschrijving bij je foto krijgt. Zoek zelf uit welke hashtags goed voor jouw account werken.

3. Wees actief bij andere accounts
Om te zorgen dat andere accounts jouw account vinden helpt het om foto’s van anderen te liken of te commenten. Daardoor maak je mensen die diezelfde foto zien nieuwsgierig naar jouw account, doordat ze bijvoorbeeld je profielfoto zien. Probeer geen reclame voor jezelf te maken, vaak kunnen mensen dat niet waarderen! Comment alleen iets wat echt van toepassing is op de foto.

4. Maak contact met feature accounts
Op Instagram heb je heel veel accounts die het werk van tekenaars op hun account plaatsen met naamsvermelding. Hele bekende en grote accounts zijn @art.spotlight, @arts_help en @nawden. De hele grote feature accounts laten je betalen voor een plaatsing van je werk, zonde van je geld! Ook zijn er talloze kleine accounts die tekeningen plaatsen, probeer contact met ze te leggen via Kik of DM.

5. Heb interactie met je publiek
Het is heel belangrijk dat je laat merken dat je de aandacht voor je tekeningen waardeert. Reageer op je comments en post af en toe eens iets over jezelf waardoor je volgers je goed leren kennen. Want natuurlijk zijn je tekeningen heel leuk om te zien, maar je volgers kunnen ook nieuwsgierig zijn naar de persoon erachter.

6. Probeer vrienden te worden met andere accounts
Dit helpt niet zo zeer je account te laten groeien, maar het is zo onwijs leuk! Zelf zit ik ongeveer anderhalf jaar op Instagram, en merk ik dat dit super belangrijk is. Doordat je om gaat met andere Instagrammers leer je steeds nieuwe dingen over het netwerk, en kunnen ze je soms helpen. Stel je wilt dat je idool je tekening van hem/haar ziet, kunnen jullie samen je doel behalen!

7. Maak een Kik account aan
Kik is een app waarmee je met een account (waar alleen een gebruikersnaam vereist is) kunt praten met andere Kik accounts. Heel veel Instagram accounts hebben een Kik account, en hierdoor is het makkelijk om contact met andere Instagrammers te maken, bijvoorbeeld ook met feature accounts.

Heb jij nog tips voor anderen? Laat ze weten in de comments!


Liefs,
Tessa

6 comments

Leave a comment
 1. Tekenfan

  29 juni 2015 at 10:45

  Superhandige tips dank jullie wel!!!

 2. Veronne

  29 juni 2015 at 12:04

  Heel handig! Ik ben zelf al heel erg lang aan het twijfelen of ik een instagram account moet maken of niet… Ik teken namelijk niet heel vaak maar vind het wel heel erg leuk! Misschien moet ik deze vakantie maar wat meer gaan tekenen 🙂

 3. Anoniem

  29 juni 2015 at 13:06

  I did almost what did you write but I still jave alot of unfollowers everyday! Which make me ery upset and wpn’t to post again!

 4. Anoniem

  29 juni 2015 at 15:26

  Kan je beter een prive account maken of gewoon openbaar?

 5. Marlies

  2 februari 2016 at 13:23

  Met name het posten erg belangrijk en spam de hashtags! Knal achter de foto een link naar je site en je hebt kassa. Kan je zowel online als offline aan de slag!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.