Kleding tips voor het dragen van jouw stijl

Kleding tips voor het dragen van jouw stijl

Looks en een eigen stijl hebben lijkt belangrijker dan ooit. Zeker in een tijd als deze waarin je overprikkeld raakt met beelden. Een kledingstijl is persoonlijk en verschilt ook nog eens van tijd tot tijd. Vaak gaan er veel miskopen aan vooraf. Het vinden is een proces van jaren en een manier om je te onderscheiden van de rest is ook niet makkelijk. Via deze blog geef ik graag een aantal tips over wat betreft het eigen maken en dragen van jouw kledingstijl.

Een van mijn favoriete nieuwe combinaties 🙂

Inspiratie opdoen:

Heel cliché maar wel waar. Vaak vind je iets tofs als je het eenmaal voor je ziet. Voor mij werkt het account van @luana (instagram) heel goed. Ik weet dat 90% van wat zij draagt, ik zelf ook zou dragen. Door het kijken naar haar combinaties kwam ik achter combinatie outfits waar ik zelf nooit aan dacht. Door via instagram te zoeken naar tags als #ootd #alternativefashion of iets soortgelijks kom je al snel op accounts met gelijksoortige stijlen. Ook kun je kledingmerken volgen. Deze accounts posten vaak combinaties bij elkaar gesteld door bloggers die goed voor jou kunnen werken. Pinterest geeft de mogelijkheid om onder een foto, gelijksoortige foto’s te zoeken. Ook kun je alles opslaan op een online prikbord. Wat overigens ook heel leuk is om knippend en plakkend te doen met magazines.

Vergelijking tussen Luanna’s stijl en de invloed op de mijne: kleuren, combinaties en prints worden geïmplementeerd in mijn stijl zonder letterlijke overname

 

Experimenteer met de items die je al hebt

Je hoeft echt geen nieuwe garderobe aan te schaffen om er leuk uit te zien. Duik daarom eerst altijd je kledingkast in om erachter te komen of je een bepaalde look al kan uitstralen met kleding die je al in je bezit hebt. Ik wilde bijvoorbeeld een wit rokje dragen maar vond geen leuk topje wat erbij stond. Wel had ik een leuk strak zwart/wit jurkje in mijn kast hangen wat ik prima onder mijn rokje kon dragen! Ook kun je van baggy oude shirts uit de kledingkast van je broer/vriend/vader een leuke outfit maken door shirts op te knopen en mouwen op te stropen!

Voorbeeld van een nieuwe combinatie tussen een shirt en hemdje die ik afzonderlijk nooit droeg!

Sla goede looks op!

Het is makkelijk om in oude patronen terug te vallen. Zo kijk ik vaak terug op bijvoorbeeld mijn instagram of galerij om te zien welke outfits ik heb gedragen en wat goed stond. Nieuwe combinaties maken kost vaak veel tijd, zeker in combinatie met een chaos in je kledingkast. Apps als ‘’Stylebook’’ helpen je met het kiezen en combineren van items in jouw kast. Ook is het mogelijk om nieuwe kleding bij te bestellen via de app. Zo kun je vanaf de bank je nieuwste outfits samenstellen.

 

Een van mijn favoriete outfits die tussen mijn outfit foto map staat

Experimenteer met kleuren

Het zal je verbazen hoeveel kleuren je goed zullen staan. Vaak zijn we geneigd om kleding met een veilige kleur te kiezen (zwart, wit, beige, grijs). Door juist voor een meer gewaagde kleur te kiezen kan een simpele jas een echte eyecatcher worden. Kleuren die contrasterend of complementair zijn werken ook juist extra goed. Zo droeg ik in het begin na het verven van mijn haar naar paars veel aubergine. Na een tijd kwam ik erachter dat geel of fel groen me nu heel goed staat omdat dat complementair is aan paars.

Groen werkt heel mooi complementair tegen paars (mijn haar) waardoor beide kleuren extra versterkt worden

In het algemeen wordt er vaak rekening gehouden met de tint van je huid. Een voorbeeld is om te kijken naar de aderen op je pols: zijn ze meer blauw of groen van kleur? En om te checken of goud of zilver je beter staat.

Een test naar jouw skin tone kan je bijvoorbeeld hier doen!

Ken je body type

Het is een stuk makkelijker winkelen als je weet welke kledingmodellen er wel of niet bij jouw figuur passen. Dit bespaart een hoop miskopen en onzekerheid. Om erachter te komen wat voor body type je bent, meet je jouw borstomtrek, tailleomtrek en heupomtrek en vergelijk je die met elkaar. Als peer geldt dat je de aandacht naar je bovenlichaam moet trekken met opvallende topjes, schoudervulling in jasjes en door middel van A-lijn jurkjes. Voor appels geldt eigenlijk het tegenover gestelde: de buik wordt wat gecamoufleerd met een losse blouse en de benen worden geaccentueerd met een strakke broek. Heb je een recht lichaam? Dan is het juist mooi om een taille te creëren door elastieken en riemen. De zandlopers wordt geadviseerd hun figuur te accentueren.

Een jurkje van een wat zwaardere stof valt alleen over mijn breedste vormen, (heupen) met een riem accentueer ik mijn smalle taille

Meer informatie kan je hier vinden.

Maak je eigen kledingstukken

Kan je niet precies vinden wat je wil? Maak dan je eigen kleding zelf! Hierin kun je zo ver gaan als je zelf wil. Zo kun je bij de HEMA transferpapier kopen. Hiermee kun je de gewenste afbeelding of eigen design afdrukken op een katoenen kledingstuk. Zo heb ik als tiener veel bandshirts gemaakt als ik de merchandise niet kon betalen of een ander design mooier vond. Een andere optie is textielverf. Je kunt kiezen voor je shirt in een bad verf dopen en hier touwen omheen snoeren voor een tie dye effect. Ook kunnen er creaties geschilderd worden uit de losse hand of door middel van een mal. Hieronder zie je een aantal voorbeelden:

Als je een bepaald shirt zoekt maar deze niet kan vinden -> dan maak je hem zelf
Deze jas kocht ik ooit kaal over van het leger van Parijs, door de jaren heen hem in hem helemaal gepimpt

Koop iets unieks

 De gaafste kledingstukken uit mijn kast zijn vaak kledingstukken die niemand anders heeft of een bijzonder verhaal hebben. Via de website Etsy kun je handgemaakte items bestellen gemaakt door beginnende ondernemers. De website ‘’united wardrobe’’ is een moderne marktplaats waarop je tweedehands kleding kunt (ver)kopen en ruilen. Ook ga ik heel vaak naar de IJ-hallen en scoor ik de meest originele items voor soms maar 1 euro. Doordat alles zo goedkoop is, kun je goed experimenteren en is een miskoop geen ramp. Ook kun je deze kleding dan weer juist gebruiken om creatief op te knappen. Een fijne bijkomstigheid is dat je ook gelijk milieuvriendelijk bezig bent!

Vintage items zoals deze rok en rock / cowboy jas scoor ik op de IJ hallen voor een leuke prijs!

Investeer in goede accessoires

Accessoires kunnen je outfit maken! Een simpel wit shirt op een spijkerbroek kan chique worden als je dit combineert met 1 chique eyecatcher en meer nonchalant door kettingen in lagen te dragen of gebruik te maken van een choker. Voor mij zijn sieraden erg belangrijk om mijn outfits af te maken. Fairytale-achtige sieraden met echte edelstenen bestel ik op shopdixi.com. Ook is het goed om te investeren in goede riemen. Heupriemen zijn dan ook echt puur om mijn outfit compleet te maken. Tailleriemen kunnen zeker als je net als ik een peer figuur hebt, je in een vormloze jurk een mooi figuur geven!

Door mijn kettingen en riem maak ik van een simpele outfit een echte Roos outfit

Hopelijk heeft deze blog je wat geholpen in het dragen van jouw kledingstijl bij jouw figuur!

Let me know als je zelf nog leuke tips hebt om je eigen stijl mooi te dragen! Liefs, Rosalie

1 comment

Leave a comment
  1. Maes & Hills Collection

    21 augustus 2019 at 14:11

    Wat een gave stijl! Accessoires maken je outfit inderdaad helemaal af, net zoals een mooie tas 🙂

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.