Prismacolor Premier Soft Core kleurpotloden

Prismacolor Premier Soft Core kleurpotloden

DSC01043

Dit keer wilde ik een review schrijven over een soort kleurpotloden die ik zelf ongeveer een half jaar gebruikt heb. Er zijn heel veel tekenaars die dit merk gebruiken, waardoor ik ze toen ook heb gekocht. Hier dus mijn mening! Ik heb het hier over de Prismacolor Premier soft core versie, dus geen andere soort van het merk.

DSC01048

Prismacolor Premier potloden komen in blikjes van 12, 24, 36, 48, 60, 72, 96, 132 en 150 potloden, en daarnaast zijn ze ook los verkrijgbaar. Ze zijn alleen niet (op misschien tweede hands internetwinkels na) in Nederland te koop, wat voor sommigen best een probleem kan zijn. Zelf heb ik mijn set van 72 potloden besteld op www.amazon.com.
DSC01047
Hoe mijn blik er nu uitziet, ik heb hem al een tijdje zoals je ziet!
De potloden komen dus in een blikje, waardoor de potloden redelijk beschermd zijn. Ze zitten geslepen in het blik, alleen ze liggen nog niet in kleurvolgorde.
DSC01046
Nu even een kijk op de potloden zelf: de potloden zijn rond en vrij dik voor mijn gevoel. De binnenkant van het potlood heeft een wax basis waardoor het potlood heel erg zacht is, en verder staat er op het uiteinde het nummer en de naam van de kleur.  Toen ik mijn set binnenkreeg was ik gelijk verliefd op het uiterlijk van deze potloden, zo strak en professioneel dat het er uitzag!
Hier mijn mening in voordelen en nadelen:
Voordelen
– Voor beginnende tekenaars zijn dit ideale potloden om het blenden mee te oefenen, deze potloden blenden namelijk heel makkelijk en daardoor heb je al snel door hoe dat werkt.
– De kleuren zijn goed gepigmenteerd, waardoor ze heel mooi uitkomen op het papier.
– Er is een aparte blender die je kunt gebruiken bij de potloden
Nadelen
– De potloden breken verschrikkelijk snel. Als je heel voorzichtig met de potloden om kunt gaan is dit geen probleem natuurlijk, maar ikzelf heb de doos een keer laten vallen waardoor alle potloden van binnen waren gebroken, wat heel lastig is met slijpen. Kijk ook uit met een elektrische puntenslijper!
– Na ongeveer 2 à 3 kleurlagen ontstaat er een soort waxlaag, waardoor er eigenlijk geen kleurlaag meer overheen kan. Waardoor je eigenlijk niet veel verschillende kleuren over elkaar aan kan brengen.
– Ze zijn niet in Nederland verkrijgbaar. Voor mij was dat in dit geval geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat het voor anderen heel lastig kan zijn!
DSC01050
Hier een aantal swatches. Zoals je ziet zijn de kleuren erg gepigmenteerd. Ze zijn zeker top om mee te beginnen als je nog geen ervaring hebt met kleurpotloden. Hieronder zie je een swatch van een kleur, met daaroverheen wit potlood en de kleurloze blender die je van Prismacolor er bij kunt kopen.
DSC01051
Midden onder: Basiskleur met wit erover Rechtsboven: Basiskleur met blender erover Linksboven: Alleen de basiskleur
Mijn gebroken puntenverzameling van Prismacolor
Mijn gebroken puntenverzameling van Prismacolor.
Ik heb de potloden ongeveer driekwart jaar gebruikt, en ze hebben me goed op weg geholpen met het maken van kleurtekeningen! Daarna ben ik overgestapt naar Faber Castell Polychromos, nadat ik veel goede verhalen had gehoord over dat soort. De reden daarvoor was dat ik meer lagen op wilde bouwen, en ik geen scherpe punt meer kon krijgen aan mijn Prismacolors omdat ze steeds braken. Zelf vind ik Polychromos fijner, maar dat verschilt per tekenaar, ik ken namelijk heel veel tekenaars die helemaal weg zijn van Prismacolor Premier soft cores.
Het blikje waarin de potloden verpakt zijn.
Het blikje waarin de potloden verpakt zijn.
De prijzen van een blik Prismacolors verschillen heel erg. Mijn set van 72 Prismacolor Premier soft core potloden kostte mij (uit m’n hoofd) ongeveer €70 inclusief een puntenslijper en blender. Als je van plan bent deze potloden te kopen, zorg dan voor een bijpassende puntenslijper, zodat het slijpen makkelijker gaat.
Binnenkort zal er ook een review online komen van Faber Castell Polychromos, de potloden die ik nu gebruik, zodat je zelf kunt kijken welke potloden het beste bij je passen. Als je vragen hebt over de potloden, stel ze gerust in de reacties!

Liefs,
Tessa

1 comment

Leave a comment
  1. Karin

    16 december 2018 at 15:18

    https://www.yourcolourcreations.nl/kleurpotloden/

    Hier kun prisma potloden bestellen. Ik heb zelf geen ervaring met de website.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.