Review: HP Sprocket

Review: HP Sprocket

Ja, je ziet het ook al in de titel, de HP Sprocket. Een technisch snufje dat je Instax naar een hoger niveau tilt. Ik heb deze nu al een tijdje en vertel jullie graag hoe hij werkt en wat de plus- en minpunten zijn.
Kortom is de HP Sprocket een printer op zakformaat. Je connect met je mobiel en print zo foto’s uit!

Ik hou zelf graag dagboeken bij, daar schrijf ik mijn avonturen in en de foto’s van de Sprocket maken het allemaal nog leuker.

Design

Het eerste en iets dat ik toch wel erg belangrijk vind, namelijk het design van de Sprocket. Ik wil natuurlijk dit mooie dingetje veel showen op mijn Instagram en hij ziet er gewoon super luxueus en mooi eruit! Alleen dat geeft je al het gevoel dat je iets heel high-end in je handen hebt. Hij is rose gold met wit en dat vind ik echt een prachtige kleurencombinatie.

De Sprocket is gemaakt van kunststof. Hij voelt stevig aan in je handen. Ik heb hem ook wel een keer laten vallen en er was niks aan de hand! Alleen dat de bovenkant eraf viel, maar die zet je er zo weer op.

De bovenkant kan je er sowieso af halen om een nieuw pakje fotopapier erin te kunnen plaatsen.

Het handige van dit printertje is zijn formaat. Omdat hij zo klein is past ie makkelijk in je tas en neemt het niet veel ruimte in beslag als je hem meeneemt op vakantie. Ook de pakjes met fotopapier zijn niet groot van stuk, kortom is dit apparaatje perfect voor onderweg.

Hoe werkt hij?

De HP Sprocket werkt met Zink papier dat wel speciaal ook van HP moet zijn. De foto’s zijn 5 x 7,6 cm groot.

Ik heb wel video’s gezien dat mensen gewoon zink papier op maat knippen en in de Sprocket doen, maar eerlijk vind ik zelf de cartridges niet heel duur.

Bij de Sprocket krijg je ook een app. Hiermee kan je via bluetooth de foto’s naar je Sprocket sturen en afdrukken. In deze app kan je ook nog de foto’s die je wilt afdrukken bewerken. Persoonlijk bewerk ik mijn foto’s liever met VSCO, maar ik vind dat deze app ook prima werkt!

Dus simpel verbinding maken met de Sprocket, printen et voilà, je hebt de foto in je handen!

De kosten

Ik vergelijk hem even met mijn Instax camera. De Instax camera kost nieuw €65 euro bij Bol.com. De Sprocket kost €120 bij de meeste webshops.

Een pakje foto’s kost voor de Instax rond de €14 en dan krijg je 10 foto’s. Deze foto’s moet je ook gebruiken bij hun digitale printer.

Hun digitale printer, de Instax Share, kost €169 bij Bol.com. Voor als je even benieuwd was.?

Een pakje foto’s voor de HP Sprocket kost €9.95 en daar krijg je 20 foto’s bij.

Oftewel: (uitgaand van hetzelfde aantal foto’s, dus 20.)

HP Sprocket: €120 + €9.95 = €129.95

Instax camera: €65 + €28 = €93

Instax share: €169 + €28 = €197

Ik denk dat het wel duidelijk is. Om dit ook even duidelijk te maken; Ik ben gek op Instax, ik vind mijn camera van hun heel erg leuk en zal hem ook zeker vaak nog gaan gebruiken! Alleen ben ik wel fan van een goedkopere manier van printen.

De Kwaliteit

Dit is wel een dingetje dat ik opgemerkt heb en dat je ook bij de foto’s hierboven zal zien. Ik vind de kwaliteit wel minder dan die van Instax. De ene foto komt er prachtig uit met felle kleuren en veel contrast, maar bij de ander is dat allemaal veel minder mooi.

Nadat ik hem nu een tijdje in gebruik heb, merk ik dat het door een aantal factoren kan komen:

  1. De temperatuur waar het fotopapier in heeft gelegen;
  2. Of er zonlicht en vingers op het papier zijn gekomen,
  3. Hoe vol de accu van de Sprocket is.

De foto’s kunnen heel mooi zijn, maar als de accu van de Sprocket al bijna leeg is, worden ze niet heel erg gedetailleerd.

Iets dat ik wel heel erg leuk vind van de foto’s: Ze zijn tegelijkertijd stickers! Je kan een stukje folie van de achterkant eraf halen en zo in je notitieboek plakken. Echt een big pro voor mij, hier was ik dan ook wel naar op zoek toen ik de Sprocket kocht.

Ook zijn de foto’s best dun, dus maken ze je journal niet enorm bulky als er een paar foto’s in zitten, wat je wel weer hebt met de Instax foto’s.

Mijn mening

Conclusie trekkend: Ik vind het een geweldig stukje technologie die ik zeker vaak mee ga nemen als ik op reis ga! Hij heeft zijn voor- en nadelen, maar ik ben er nog steeds erg positief over.

Heb jij de HP Sprocket, of ben je van plan er één te kopen?

Veel liefs, Joy

No comments yet. Be the first one to leave a thought.
Leave a comment

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.