Gastblog – concert fotografie

Gastblog – concert fotografie

Even een korte introductie, mijn naam is Liz Olyslager en ik ben eigenlijk van jongs af aan al graag creatief bezig. Zo startte ik met tekenen en focus ik mij nu op grafisch ontwerp en fotografie. Ik heb een enorme passie voor muziek en ben momenteel druk bezig om dit te combineren met grafisch ontwerp en fotografie. Dit terwijl ik momenteel nog ‘Communication & Multimedia Designʼ studeer in Utrecht.

Muziek en fotografie

Begin 2018 vond ik het tijd om mijn fotografie skills verder te ontwikkelen en mij te specialiseren. Altijd al heb ik ook een grotere interesse in muziek gehad dus kwam ik op het idee om mij te richten op concert fotografie. Via via kwam ik contact met iemand en heb ik een van mijn eerste ‘festivalsʼ geschoten, dit bij Popronde Almere. Popronde staat erom bekend als een avond waar verschillende Nederlandse artiesten op diverse locaties in de stad optreden. Dankzij deze kans heb ik verschillende bandjes en singer-songwriters weten te fotograferen en overigens ook veel muzikanten ontmoet. Hier heb ik dus connecties opgedaan, maar het belangrijkste zijn mijn gemaakte fotoʼs waardoor ik een ‘concert fotografieʼ portfolio heb kunnen opbouwen. Een van de beste dingen die je kunt doen als fotograaf is het delen van je werk (social media, website, andere mensen in het werkveld) Zorg ervoor dat je werk online staat zodat mensen die geïnteresseerd zijn altijd contact met je op kunnen nemen. Zie hier een voorbeeld van hoe dit bij mij eruit ziet: https://lizolyslager.nl/project/concert-photography

Aan werk komen

Zodra je een portfolio hebt is het makkelijker om shows te mogen fotograferen. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden. Een voorbeeld is door door contact op te nemen met muziek gerelateerde blogs of contact te hebben met de artiest/ management. Vaak draait het allemaal connecties en soms is het ook gewoon een kwestie van geluk.

Tips

Ik wil jullie nog een aantal tips geven met betrekking tot fotograferen in concertzalen. Zo moet je er rekening mee houden dat het licht continue veranderd. Mede daardoor raad ik aan te fotograferen in de ‘Manual modeʼ zodat je zelf controle hebt over de belichting. Zelf pas ik continu de ISO waarde aan en probeer ik niet boven de 1600 te komen in verband met de ruis in fotoʼs. Een andere tip is het gebruiken/aanschaffen van een lens met een groot diafragma waardoor er veel licht door de lens komt. Een 50mm lens kan bijvoorbeeld niet ontbreken als ik een concert fotograaf.

Toekomst

Als concert fotograaf vind ik het erg belangrijk om je eigen stijl te ontwikkelen, zelf zit ik nog midden in dit proces en ben ik opzoek naar manieren om mij te onderscheiden. Dit doe ik door voornamelijk heel veel te experimenteren, niet bang zijn om fouten te maken en het gewoon te doen. Als jullie benieuwd zijn hoe dit verloopt kun je dit altijd via mijn Instagram @Lizolyslager in de gaten houden! Tot slot kun je altijd een berichtje sturen als je vragen hebt!

Veel liefs, liz

No comments yet. Be the first one to leave a thought.
Leave a comment

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.