Illustreren in Adobe Illustrator

Illustreren in Adobe Illustrator

Hoi Allemaal!

Misschien heb je al gezien dat we op onze nieuwe website veel met illustraties hebben gewerkt. Daarom leek het mij leuk om er een stukje over te schrijven!.

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om te illustreren, de een begint met schetsen op papier de ander duikt gelijk achter zijn computer/laptop en begint daar. Zelf ben ik iemand die gelijk mijn laptop erbij pak en daar begin.

Hoe ben ik begonnen met illustreren?

Als student grafisch vormgever is het natuurlijk handig om te kunnen illustreren ook al is het geen must. Zelf wou ik ook eens iets anders gebruiken dan foto’s op mijn producten dus begon ik een beetje te spelen met het programma illustrator. In het begin pakte dit niet altijd heel goed uit maar na genoeg tutorials en veel oefenen ben ik toch een stuk vooruit gegaan.

 

 

 

 

 

Illustratie uit 2015               Illustratie uit 2017


Adobe Illustrator.

Het programma dat ik gebruik om te illustreren is Adobe Illustrator. Dit is een professioneel programma waar je jaarlijks voor betaald. Je kan in dit programma zelf tekenen maar je kan ook vormen gebruiken en die samen voegen om zo jouw illustraties tot leven te wekken. Ik zelf doe alles met mijn track pad en gebruik voornamelijk bestaande vormen en de pen tool om wat apartere vormen te creëren.

 

 

 

 

Hoe maak je een illustratie ( Met Adobe Illustrator)

1. Laten we eerst maar eens een bestand aanmaken. Zelf vind ik het fijn om een groot werk vlak te hebben dit is voor iedereen anders.

 

 

 

 

2. Daarna bedenk je wat je wilt maken en wat voor kleuren schema deze illustratie krijgt. Voor het kleuren schema ga ik zelf altijd naar de site https://color.adobe.com/nl/create/color-wheel/ hier kan je of zelf een kleuren schema maken of je kiest een bestaande. Ik gebruik dit zodat het allemaal meer een geheel word!

3. Nu je een idee hebt en een kleuren schema is het tijd om te beginnen! Het handigste is om te beginnen met de basis vormen. Dus voor het huisje wat we gaan maken beginnen we eerst met de vorm. Ik begin met het maken van een vierkant en maak daarna met de pen tool een driehoek die we als dak kunnen gebruiken.

4. Geef basis van je huisje kleuren en probeer wat details toe te voegen met de pen tool of de vormen die het programma heeft. Voor schaduwen en details kan je kleuren uit je schema gebruiken in een tint donkerder of lichter.

5. Nadat je dit hebt gedaan maken we een nieuwe laag aan om de deuren en ramen in te zetten!

 

 

 

 

 

 

6. Als je dit hebt gedaan en de deuren en ramen erin gezet hebt. Kun je nog details zoals een schoorsteen bloembakken of iets anders wat je leuk vind erbij doen.

Als je dit hebt gedaan is je illustratie af! Zelf speel ik vaak nog even in Adobe Photoshop om het achtergrond te geven ens soms wat schaduw. Dit kan je natuurlijk zelf bepalen.

Ik hoop dat jullie er iets van geleerd hebben en ik zie graag jullie creaties!

 

2 comments

Leave a comment
 1. Hans

  19 december 2017 at 20:49

  Leerzaam stukje. Lijkt me leuk om zelf eens te proberen.

  • Sylke Jansen

   20 december 2017 at 12:04

   We zijn benieuwd wat je er van gaat maken!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.