iPad Pro eerste impressie

iPad Pro eerste impressie

Ik was al maanden op zoek naar een tekentablet dat  ik mee kon nemen in de trein. Ik heb naar bijna elk tablet gekeken; Wacom, Huion, zelfs chinese merken; maar helaas nooit iets gevonden binnen mijn budget. De iPad Pro werd mij ook al aangeraden maar ik dacht: ‘dat is een tablet, geen teken tablet, het is vast niet zo goed als Wacom.’

 

Op YouTube kwamen er steeds vaker iPad Pro reviews langs, ook van artiesten… en die waren toch best wel positief. Ik werd steeds positiever, het is best handig om toch nog een tablet te hebben voor school en op reis.

Na veel wikken en wegen vond ik dat ik niet meer zo moest treuzelen, dus ik dacht: ‘ik ga er voor!’ Wat ben ik blij dat ik hem gekocht heb. Het bestellen duurde uiteindelijk best lang, want het model dat ik wilde wordt weinig uitgegeven door Apple naar andere bedrijven. Ik kreeg bericht dat het nog minstens 4 weken zou duren totdat mijn bestelling kwam, dus mijn order gecanceld en bij Apple zelf besteld. De volgende dag kwam mijn Ipad samen met de Apple pencil binnen en het plezier kon beginnen.

Als ik de iPad in 1 woord moet omschrijven dan is het krachtig. Toen het apparaat uit de doos kwam, was ik gelijk verbaasd hoe snel hij was, hoeveel er zelf al op zat en hoe snel ik mijn gewenste programma’s erop kon zetten. Er zijn al duizenden reviews over de iPad in het algemeen dus ik zal focussen op het artiesten gedeelte.

De eerste keer tekenen met de Apple pencil voelt een beetje alsof je met een balpen op glas tekent. De Apple pencil is drukgevoelig, maar geeft niet zo veel feedback als een Wacom pen doet. Dit was aan het begin nog best wel wennen gezien ik hiervoor de Wacom fun en Wacom intuos pro had. Door genoeg te tekenen ben ik er wel aan gewend geraakt.

Om te tekenen heb ik twee apps geprobeerd. Eerst Adobe draw. Ik was Photoshop gewend en dacht dat dit programma vergelijkbaar was.  Adobe draw voelde niet fijn voor mij en stapte over naar Procreate. Procreate verkoopt zichzelf vooral als ‘het beste en krachtigste tekenprogramma voor de IPad pro’; en dat is waar. Met de nieuwste update kan ik alles doen wat ik gewend ben in Photoshop. Aan het begin miste ik de sneltoetsen die ik voor Photoshop gewend was, maar na er meer mee te werken had ik ze niet meer nodig.

Ik vond het geweldig om onderweg snel verder te kunnen met tekenen. Met een magnetische hoes om de iPad gaat deze direct aan zodra je deze openslaat. Zo kan ik  voordat ik uit de bus moet nog 15 minuten tekenen. De Apple pencil is wel onhandig om mee te nemen, ik kan hem niet bij mijn ipad opbergen, en ligt nu in mijn etui. Dit vind ik toch nog wat eng, gezien deze zo duur is en de punt best gevoelig blijkt te zijn. Verder vind ik de manier waarop je de pencil weer snel kan opladen heel fijn. Als je pencil bijna leeg is stop je hem zoals afgebeeld met de achterkant in de oplaadpoort van de iPad. Ik laat hem er altijd maximaal een minuut in zitten en kan vervolgens weer uren verder.

Ik ben heel tevreden met mijn iPad in combinatie met de Apple pencil. Ik mis nog wel het gevoel van het indrukken van de punt zoals je dat op de Wacom pennen wel kan. Daarnaastmoest ik nog wel veel gebaren googelen die het gebruik van de iPad verbeterde. Ik ben benieuwd wat ik allemaal met dit product ga maken! Ik ben er zeker van dat ik mijn Wacom tablet nu minder ga gebruiken,gezien ik alles makkelijk met de iPad kan doen. Alleen de nabewerking zal ik nog via de pc blijven doen.

 

Hieronder enkele voorbeelden van wat ik inmiddels op de ipad gemaakt heb.

Op een rijtje.

+Gebruiks vriendelijk

+Portable

+Een goede aanwinst

+Veel programma’s om op weg te komen

+Bruikbaar als PC

+Snel!

-Duur

-Breekbaar

-Dure bescherming

-Apple pencil alleen voor iPad pro

-Veel extra accessoires om het comfortabeler te maken.

-Iedereen zegt “wow wat een groot ding!”

No comments yet. Be the first one to leave a thought.
Leave a comment

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.