7 handige Illustrator tips die je moet weten

7 handige Illustrator tips die je moet weten

Ik zie dat je opzoek bent naar Illustrator tips. Dan ben je hier aan het goede adres! Als grafisch designer werk ik veel met Adobe programma’s. Het programma die ik het meest gebruik is Adobe Illustrator. Hiermee kun je illustraties maken in vectoren, dat betekent dat er geen pixels te pas komt. Je kunt met vectoren dus eindeloos in- en uitzoomen, terwijl de kwaliteit van de illustratie gewaarborgd blijft. Vandaag deel ik jullie 7 tips mee die je sowieso moet weten over Illustrator, zoals bijvoorbeeld het Appearance Panel en Color CC (inclusief korte video tutorials). Of je nu een beginner bent of een gevorderde in het programma, er is altijd wel wat te leren!

Tip 1: Wees niet bang voor de pen tool in Adobe Illustrator

Veel beginners vrezen voor de pen tool in Adobe illustrator. Het ziet er namelijk ingewikkeld uit en dat kan voor verwarring zorgen. Blijf doorzetten! Het is het echt waard om de pen tool goed te kunnen beheersen. Als je de pen tool kunt gebruiken, dan kun je eigenlijk de rest van de tools aan. Hieronder vind je een guide van Made by Mighty over de pen tool:

Tip 2: Color CC is je beste vriend binnen Adobe Illustrator

Een onderdeel van het illustreren is vaak ook kleuren. Soms kan het lastig zijn om een kleurenpalet te kiezen. Je kunt dan gebruik maken van Adobe’s kleurenpalet tool, je kunt hiermee gemakkelijk je kleuren bepalen: https://color.adobe.com/create

Heb je je kleuren bepaald? Hieronder vind je een video van Jeremy Mura waarin hij uitlegt hoe je de kleuren toepast in Illustrator.

Tip 3: In Illustrator kun je het jezelf makkelijker maken door gebruik te maken van Clipping masks

Een hele wereld ging voor mij open toen ik leerde over de clipping mask. Deze tool helpt met het maskeren van verschillende patronen, groepen en dergelijke naar je gewenste vorm. Je kunt hiermee ontzettend veel tijd besparen. Je hoeft namelijk niet binnen een bepaalde vorm te werken, maar je legt je gewenste vorm eroverheen. Om meer duidelijkheid te krijgen over de clipping tool, is hieronder een video voor je door Satori Graphics

Tip 4: Verwelkom het vormgevingspalet in je Adobe Illustrator – leven

Zie je jezelf steeds opnieuw dezelfde vorm dupliceren? Om zo verschillende kleuren en doorzichtigheid te creëren? Nou, dat kan dus eigenlijk veel makkelijker. Je zou hetzelfde kunnen doen door slechts één vorm en het paneel Vormgevingspalet (Appearance Panel) te gebruiken. Ook dit functie lijkt intimiderend en wellicht verwarrend. Daarom heb ik hier een video voor je van Matt Borchert waarin hij uitgebreid vertelt over het gebruik van de Appearance Panel.

Tip 5: Eigen brushes maken in Adobe Illustrator

Veel mensen weten misschien niet dat je je eigen brushes kunt maken op Illustrator. Als de geleverde brushes niet aan je wensen voldoen, dan kun je zelf eentje maken. Wil je weten hoe? In het onderstaande video legt Dagubi uit hoe je van verschillende vormen je eigen brush kunt maken op Illustrator.

Tip 6: Adobe Illustrator beschikt over een patronen tool

Tegenwoordig kun je op Illustrator erg gemakkelijk een patroon creëren door middel van de ingebouwde patroon tool in Illustrator. Je kunt zo eindeloos je eigen patronen maken en spelen met de vormen. In de video hieronder legt Elan Creative Co uit hoe je naadloze patronen kunt maken.

Tip 7: De Adobe Illustrator pipet is niet alleen bedoeld voor kleur!

Wist je dat je ook de pipet tool (eyedropper tool) kunt toepassen op teksten? Je kunt naast de kleur, ook de stijl van de tekst kopiëren naar een ander gewenste tekst. Dat scheelt een hoop werk met opmaak en dit maakt het erg tijdbesparend. In de video door Vector Slate wordt er kort uitgelegd over de pipet tool (eyedropper tool)

Hier zijn de tips die ik voor jullie op een rijtje heb gezet. Deze tips zijn goed en wel, maar onthoud: je kunt niet alles in één dag. Het kost wat tijd om een nieuwe skill te leren en het vergt erg veel oefening. Doe je dit consistent, dan kan ik je garanderen dat je beter wordt in je vaardigheden. Heb je zelf een tip om te delen? Laat het ons weten in de comments hieronder!

No comments yet. Be the first one to leave a thought.
Leave a comment

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.