5 inspirerende boeken voor ondernemers

5 inspirerende boeken voor ondernemers

Je hoeft geen ondernemer te zijn om deze boeken te lezen, aangezien je ook veel goede tips eruit kan halen die ook op jouw werk inzetbaar zijn.

Misschien ben je lekker bezig met je art account op instagram, wordt je kunst veel geliked en krijg je al veel aanvragen binnen van mensen om iets te tekenen (voorbeeld). Je inschrijven bij de Kamer Van Koophandel is dan natuurlijk een tof idee. Zo maak je van je passie je baan! Alleen komt daar meer bij kijken dan alleen opdrachten uitvoeren voor je klanten. Je moet ook aan de slag met sales en marketing. Want hoe krijg je bijvoorbeeld klanten binnen als je je bedragen verhoogt? En hoe ben je van plan je administratie bij te houden?

In deze boeken worden die onderwerpen uitgebreid besproken!

1. Babe, You Got This

babe you got this

Deze heb ik nu al twee keer helemaal doorgespit en ook veel aantekeningen van gemaakt (zoals je kan zien aan de sticky notes), want dit vind ik zo’n enorm interessant boek! Martje en Emilie hebben veel interviews gehad met vrouwen die in allerlei soorten branches zitten. Van topvrouwen in hele grote bedrijven tot vrouwen die drie bedrijven tegelijk runnen. Hoewel dit geen zzp’ers zijn, kan je veel van ze leren. In het boek wordt onder andere gepraat over onzeker zijn, jezelf in de markt zetten en worden er veel tips gegeven over hoe je van jouw droom je fulltime baan maakt.

Dit is ook de reden dat ik nog steeds papier boven een e-reader kies, ik wil erin kunnen schrijven, hem open kunnen gooien en doorbladeren!

2. Nice Girls Don’t Get The Corner Office

Nice girls don't get the corner office het boek

Er zijn veel verschillende meningen over dit boek. Dat komt omdat er bepaalde zinnen in staan waar mannen de grond in worden geboord door Lois. Ik vind dat mannen en vrouwen gelijk zijn, en dus mannen ook niet als “laag” moet zien. Net zoals mannen hebben wij vrouwen ook onze eigen rare trekjes en typerinkjes.

Dus, neem het boek met een korreltje zout, maar lees hem wel!

Wat ik enorm sterk vind van dit boek is dat het begint met een evaluatie over jezelf. Er staan 40 stellingen in waarbij je steeds 1,2,3 of 4 invult. (1 = nee, 4 = Ja zeker!). Hieruit komt een score en wordt er in het boek verteld welke hoofdstukken je als eerste moet aanpakken.

In het boek komen  onderwerpen aan bod over hoe je jezelf presenteert, op de markt zet, hoe je praat, lacht, met feedback of kritiek om gaat en daarmee hoe je overleefd in de ruwe zakenwereld.

Aan het einde van het boek is er een hoofdstuk die je leidraad geeft over hoe je je leerdoelen opstelt na het lezen van het boek en hoe je hiermee aan de slag moet gaan.

Al om al, nogmaals, een aanrader!

3. Maja Magazine

Maja magazine

Geen boek, maar een magazine dat een aanrader is! Dit magazine is opgezet door Jennie Gielen, @jenniefromtheblog op instagram. Het motto van dit tijdschrift is dat het een meidentijdschrift is net zoals vroeger, maar nu voor meiden die opgegroeid zijn tot zelfverzekerde vrouwen. Je hoeft geen ondernemer te zijn om dit tijdschrift te lezen, er komen ook veel onderwerpen aan bod die je tegenkomt in loondienst!

Maja Magazine heeft nu twee edities en beide edities zijn beperkt bestelbaar in papiervorm, wel is hij natuurlijk onbeperkt te bestellen als e-book.

Ik heb zelf beide magazines gelezen en beide had ik binnen twee uur helemaal uit, het is zo inspirerend om de verhalen van anderen te lezen!

Het magazine is te bestellen op www.majamagazine.nl

4. De Financiële Detox

De financiële detox het boek

Ik ben zelf echt niet goed in economie en wiskunde. Ik ben op het MBO afgestudeerd en hier mocht je een 4,5  halen voor rekenen… Drie keer raden wat ik had!

Toen ik begon met fulltime werken in loondienst kreeg ik ook interesse om uit huis te gaan met mijn vriend. Alleen was dat nog één groot gat voor mij! (update: is het nog steeds, ik woon namelijk nog thuis vanwege de woningmarkt op het moment, you know it haha). In de Bruna vond ik dit boek en het leek mij een goede om mee aan de slag te gaan. Ik moet zeggen dat door drukke weken op mijn werk hij wat is gaan verstoffen, maar ik weet wel dat ik hem heel handig vond. Binnenkort ga ik hem er ook weer bij pakken en mij verdiepen in hoe ik het beste met mijn geld kan omgaan.

Dit boek is geschreven door Joëlla Opraus en Nathalie van Wingerden (samen hebben zij How2spendit.nl)

5. Ontdek Je Sterke Punten

Ontdek je sterke punten het boek

Dit boek kreeg mijn vriend van zijn school (of moest hij voor zijn school kopen). De titel zegt het al, met dit boek kom je erachter wat jouw kracht is en hoe je daaruit unieke talenten kan ontwikkelen. Deze staat nog op mijn wishlist, maar mijn vriend zei al dat dit boek geprezen wordt door mensen die aan de top staan!

Het fijne van dit boek is dat je er ook een code bij krijgt voor een test via hun website. Via deze test kan je ook je sterke punten vinden. Als je weinig tijd hebt of veel boeken tegelijk wilt lezen is dat handig, maar het boek zelf lezen lijkt mij ook een hele goede.

Indien mijn vriend de code al heeft gebruikt, lees ik gewoon het boek. Ga ik lekker erin schrijven wanneer ik dat wil en met een highlighter aan de slag!

Welk boek heeft jou laten profileren tot wie jij nu bent?

Veel liefs, Joy

No comments yet. Be the first one to leave a thought.
Leave a comment

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.