Review: Karin Markers

Review: Karin Markers

Het is weer tijd voor een review! Vandaag hebben wij, Didi en Tessa, de kans om jullie kennis te laten maken met markers van een nieuw merk. We hebben het dan over de Karin markers, die je als handlettering-fanaat misschien al eens voorbij hebt zien komen op Pinterest of Instagram. Wij zijn erg benieuwd!

De Karin Markers

De Karin markers hebben een aantal bijzondere eigenschappen. Zo zijn de markers wateroplosbaar, maar drogen ze watervast op. De inkt is van Duitse kwaliteit en de markers zijn voorzien van een nylon brushpunt uit Japan. De Karin markers zijn er in verschillende varianten; zo heb je de klassieke brushmarker PRO, de Junior marker en de Decomarkers Metallic.

Flexibele punt

Het valt ons op dat deze Karin markers ontzettend veel controle geven. Dit komt door de fijne, flexibele punt. De marker kan goed gebruikt worden voor hele dunne lijnen, maar wanneer je druk zet kun je ook goed erg dikke lijnen creëren. In vergelijking met andere markers, geeft deze marker je veel meer controle dan zijn concurrenten zoals de Copic markers.

Karin Brushmarkers PRO

De PRO markers zijn ideaal voor zowel ervaren als beginnende handletteraars. De markers bieden je enorm veel controle, hebben een mooi kleurbereik en zijn qua kleur redelijk dekkend. Dit alles maakt dat ze gemakkelijk in gebruik zijn. Het viel ons op dat deze markers het niet goed doen op aquarelpapier. Dit vonden we wel apart, want aquarelpapier is immers voor dit soort dingen gemaakt. Wanneer de markers opdrogen, gaat de inkt ‘uitlopen’ op het papier. Bij dikker papier zonder textuur gebeurt dit minder. De inkt is dekkender en loopt niet uit. Deze markers werken niet op andere materialen zoals kunststof of metaal. De inkt hecht zich namelijk niet aan het oppervlak. Ze werken ook niet goed op hout, omdat de inkt dan te veel uitloopt in de nerven.

Hierboven zie je een kaart die Tessa heeft gemaakt met deze markers. Hierbij heeft ze een blanco kaartenset van Action gebruikt. Het papier is iets dikker en heeft geen textuur. Didi heeft daarentegen een basis schetsboek van Van Beek art supplies gebruikt. Dit papier heeft meer textuur en is niet zo dik vergeleken met het papier van Tessa. De inkt gaat hierdoor iets meer uitlopen, zoals je in de foto hieronder kunt zien.

Wij zijn best tevreden met de Karin markers. Het zijn goede markers voor handlettering. De intensiteit van de inkt is redelijk dens en je kunt er een goed kleurverloop mee maken. De nylon punt blijft stevig en keert terug naar zijn oorspronkelijke vorm na meerdere malen gebruik. De inkt heeft echter wel de neiging om uit te lopen wanneer het gebruikt wordt op papier met textuur. Het is daarom ook belangrijk om het juiste papier te gebruiken bij deze markers.

Onze beoordeling:

Karin Brushmarkers Junior

De Karin Brushmarkers Junior zijn speciaal gemaakt voor kinderen, zoals de naam al zegt. Deze markers zijn anders dan de PRO variant. De kleuren zijn niet watervast en zijn dus uitwasbaar. Ze kunnen dus alleen op papier gebruikt worden en niet op andere materialen. Ook zijn deze markers non-toxic, wat betekent dat de inkt veilig is voor kinderen. De PRO markers zijn daarentegen wel watervast. Je kunt het verschil tussen de twee markers goed zien in de intensiteit van de inkt. Hier bedoelen we mee hoe dekkend de inkt is op papier. Zoals te zien in het voorbeeld hieronder, is de intensiteit van de inkt veel minder bij de Junior markers. Je kunt goed zien waar de marker eenmaal of meerdere keren overheen is geweest.

De punt van de Junior marker gaat minder lang mee dan bij de PRO variant. Hier slijt de punt sneller, vooral na langer gebruik. Hierdoor wordt de punt dikker en kun je daarna geen fijne lijnen meer maken. Handlettering gaat daarna nog prima mits je op groot formaat werkt, maar kleine quotes handletteren en precisiewerk zit er niet meer in.

Deze markers zijn uiteraard prima voor kinderen en beginnende handletteraars. Hiermee kun je goed stroken en bewegingen voor handlettering oefenen. Omdat deze markers sneller slijten, ben je toch meer geneigd om andere, betere markers te zoeken – vooral wanneer je meer ervaring opbouwt.

Onze beoordeling:

Karin Decomarkers Metallic

Als laatste hebben wij de Metallic markers getest. Deze markers zijn verrassend genoeg heel prettig in gebruik. De punt van deze marker is namelijk iets dikker vanwege de inkt. De inkt is een stuk denser en heeft meer intensiteit vanwege het metallic effect. Dit zorgt wel voor een langere droogtijd. Het viel ons alleen op dat de inkt iets afgeeft nadat het opgedroogd is. Desondanks is de kleur uitzonderlijk mooi, je kunt echt de metallics zien!

De dikkere punt is niet storend, ook al kun je geen fijne lijnen en details zetten. Daarom zijn deze markers geschikter voor grotere werken, juist omdat de lijnen dikker kunnen. Deze markers kunnen op verschillende oppervlaktes gebruikt worden, naast papier. Didi heeft ze getest op canvas, hout en leer. Op deze materialen werkt het goed en de inkt kan zich prima hechten aan het oppervlak. Zij heeft de markers ook getest op gladde materialen zoals plastic en kunststof, alleen de inkt kan zich hieraan helaas niet goed genoeg hechten.Hierdoor worden de lijnen ontzettend rafelig en dus niet strak.

De Karin Decomarkers Metallic is onze favoriet. De inkt is intens, dens en is geschikt voor gebruik op verschillende materialen. Wij vinden de kleur ook het beste en mooiste van al deze markers, maar misschien kan dat ook komen door onze voorliefde voor coole metallic effecten. Je kunt er geen kleine details mee maken, maar wel prachtige grote werken. Wij zijn in ieder geval tevreden!

Onze beoordeling:

De Karin markers zijn verkrijgbaar bij Busch en van der Worp.

Heb jij deze Karin markers ook? Wij zijn erg benieuwd wat jij van ze vindt. Laat het ons weten in de comments hieronder!

Liefs,

No comments yet. Be the first one to leave a thought.
Leave a comment

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.